Helsinge taber sjældent med mere end et enkelt mål, men indtager alligevel sidste- pladsen i Sjællandsserien. Foto: Helsinge Fodbold

Helsinge taber sjældent med mere end et enkelt mål, men indtager alligevel sidste- pladsen i Sjællandsserien. Foto: Helsinge Fodbold

Helsinge Fodbold vil væk fra sidstepladsen

En ny bestyrelse skal sørge for mere medvind i den lokale Sjællandsserieklub - både hvad angår resultater og medlemstal

Af
Niels Idskov

Det går op og ned i fodbold. Det kan Helsinge Fodbold snakke med om. Gribskov Kommunes førende klub lå for lidt over et år siden på førstepladsen i Sjællandsserien. Det var i september 2018, og Helsinge var oprykker fra serie 1, men her og nu er klubben tvunget til at overvintre på sidstepladsen. Det er der en god forklaring på - og den handler ikke om en vildt forvandlet spillertrup, for det er der ikke tale om.

I kulissen til spillet på græsset har der således udspillet sig en del uro på ledelsesplan, hvilket i nogen grad har indvirket på de sportslige resultater.

Lige op til en vigtig kamp i foråret fik træner Flemming Topp og hans assistent Wissam Al-Sharkavi af bestyrelsen besked på, at deres kontrakt ville ophøre ved sæsonens udgang i sommeren 2019. Nyheden ramte både trænerduo og spillertrup så hårdt, at de tabte den pågældende kamp. Men der sluttede det ikke. Spillernes utilfredshed fortsatte, hvilket kan udlægges som en slags sympatiaktion til fordel for trænerduoen, og så besluttede bestyrelsen alligevel at forlænge trænernes kontrakter med endnu en sæson.

"Det gælder om at få skabt ro omkring førsteholdet og den sportslige situation, og derudover handler det også om igen at få klubben til at blomstre. Engang havde vi 700 medlemmer, og pludselig var vi nede omkring de 300," siger formand Thomas Jessen. Privatfoto

Alt i alt var der gennem hele klubben imidlertid samlet så meget modstand mod den siddende bestyrelse, at den valgte at gå af på en ekstraordinær generalforsamling i september. Det er derfor den nye bestyrelse med Thomas Jessen som formand, der skal tage stilling til det videre forløb omkring ikke mindst den sportslige situation i sjællandsserieklubben.

Thomas Jessen har tidligere siddet otte år i fodboldklubbens bestyrelse, heraf to år som formand. I alt er der i den nye bestyrelse, som i den grad består af den gamle garde, samlet 42 års bestyrelsesarbejde i Helsinge-klubben. Bl.a. er formanden i perioden 1997-2015, Erik Stougaard, med igen.

"Det gælder om at få skabt ro omkring førsteholdet og den sportslige situation, og derudover handler det også om igen at få klubben til at blomstre. Engang havde vi 700 medlemmer, og pludselig var vi nede omkring de 300, men nu kigger vi atter fremad. Og pladsen i Sjællandsserien skal bevares," siger Thomas Jessen.

Han fortæller, at der bl.a. er planer om en ryste-sammen-tur til februar for hele førsteholdstruppen. For den står Tom Køhlert, der er træner for Gilleleje, men også arrangerer fodboldrejser, og turen går til England.

Knebne nederlag

Kigger man på Helsinges resultater i efterårets 11 kampe, falder det i øjnene, at holdet i fem af de seks tabte kampe kun lider nederlag med et enkelt mål. I alt 20 kampe i Sjællandsserien er endt med nederlag på to eller flere mål, men Helsinge tegner sig kun for et enkelt: 2-4 hjemme mod Albertslund.

Helsinges rødtrøjer lagde flot ud med en 3-2 sejr over Herlev-klubben Liria, og derudover er det blevet til fire uafgjorte kampe, men ikke flere sejre. Træner Flemming Topps tropper sluttede efteråret af med 1-1 i Farum og 1-1 mod Lundtofte.

Holdets store problem ser ud til at være manglende skarphed foran mål. Det afsløres af målscoren 14-20 for de 11 kampe. Savnet af den tidligere topscorer Daniel Skov er mærkbart.

En hård kamp

"Spillemæssigt har vi været med i alle kampe, og der er ingen hold, vi ikke kan slå, men vi har været ramt mentalt. Der er blevet scoret en del imod i de sidste minutter af både første og anden halvleg. Når vi er kommet foran, er vi blevet lidt bange og har trukket os tilbage. Men vores hold er også ungt, og Sjællandsserien er fysisk hård. Det skal vi have ændret på i opstarten til foråret med mere fysisk træning og gerne tilgang af et par gode spillere udefra," siger træner Flemming Topp.

"Jeg vil i foråret have fuldt fokus på at undgå nedrykning og ikke på min egen fremtid efter sommerferien næste år. To hold rykker direkte ud og måske endnu et hold eller to. Det er hårde betingelser, men man skal kæmpe for det. Jeg har som klubmand gennem 10 år kendt og fulgt mange af spillerne på det her hold fra deres ungdomstid til nu, og det vil gøre ondt på mig, hvis det ender med nedrykning," afrunder Flemming Topp.

Helsinge ligger sidst i Sjællandssserien med syv point. Lige over ligger Lundtofte og Farum med henholdsvis 10 og 11 point. Forårssæsonen starter med udekamp mod Liria 4. april.

Publiceret 26 November 2019 07:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.