Mike Spile drømmer om at prøve kræfter med de helt store løb i bl.a. Tyskland.

Mike Spile drømmer om at prøve kræfter med de helt store løb i bl.a. Tyskland.

Lokal kører vinder imponerende DM-guld

Mike Spile er nyslået dansk mester i roadracing i klassen Supersport 600

Af
Niels Idskov

MOTORCYKLIST Mike Spile fra Ramløse har fem gange været dansk mester i klassisk roadracing og en enkelt gang nordisk mester, siden han begyndte at dyrke sporten i 2008, men i dag har forladt de gamle maskiner, og det har givet pote. Forleden blev han således i kraft af en førsteplads og to andenpladser på Jyllandsringen dansk mester i Supersport 600.

"Det var en weekend, hvor der skulle køres sikkert og taktisk for at sikre mesterskabet," udtaler 30-årige Mike Spile, der er født og opvokset i Helsinge, men efter nogle år i Hillerød nu bor i Ramløse.

DM-titlen kom i hus i kraft af fine placeringen også i sæsonens første løb. To gange på Anderstorp i Sverige og enkelt gang i Padborg. Det blev til to tredjepladser på Anderstorp, mens der i Padborg først var problemer med maskinen, men hvor det alligevel blev til to andenpladser og en fjerdeplads.

Ramløse-køreren Mike Spile er nyslået dansk mester.

Ramløse-køreren Mike Spile er nyslået dansk mester.

I det afsluttende løb på Jyllandsringen var der 15 motorcykler på banen samtidig, men det er ikke mange. Mike Spile drømmer således om næste år ikke alene at genvinde det danske mesterskab, men også at kunne få lov at prøve kræfter i større løb i udlandet, bl.a. Tyskland, hvor der som regel er 32 kørere i hvert heat. Men det kræver, at der findes flere sponsorer, tilføjer han.

På sin Facebook-side fornemmer man den nyslåede danske mesters glæde ved at være tilbage i 2019 efter et lille år udenfor banen.

" Da vi fik problemer med begge racere, valgte vi at der skulle ske noget nyt. Ducatien blev solgt til USA og Yamahaen blev solgt i dele i starten af 2018, og vi fik derfor næsten ikke kørt noget den sæson."

Der blev investeret i en ny Yamaha R6 2018 model, som blev gjort klar til den første vintertest på Cartagena i Spanien i slutningen af januar. Og det vist sig jo at være en meget god idé.

Publiceret 16 October 2019 16:00