Oliver Møllenberg i aftenens absolutte hovedkamp. Han måtte nøjes med uafgjort.

Oliver Møllenberg i aftenens absolutte hovedkamp. Han måtte nøjes med uafgjort.

Toppen af Sjælland - og toppen af dansk boksning

Gilleleje fik ikke sin verdensmester, men Quastor Fight Night var -trods en pause uden lys - en sikker succes med mange gode kampe og 1200 entusiastiske tilskuere

Af
Niels Idskov

Foto: Lars Christiansen

NÆVEKAMPE Det var i slutningen af boksestævnets kamp nr. otte mellem to udenlandske mellemvægtere, at lyset gik i Gilleleje Hallen. Ikke al lys, men det særlige lys, der omkranser selve bokseringen og giver nævekampene en særlig intensitet.

Pausen på de knap 20 minutter var dog ikke længere, end at den blev brugt til at samle energi og appetit til aftenens vel nok to vigtigste kampe, men det var også nødvendigt efter det 10 runder lange og ikke så inciterende opgør mellem Ashley Theophane og Kassim Ouma.

Men lad det være sagt med det samme: Lyset kom stærkt tilbage, og Quastor Fight Night var en stor succes. Toppen af Sjælland viste sig i hvert fald for en aften som toppen af dansk boksning.

1200 tilskuere i Gilleleje Hallen til i alt 10 boksekampe, afsluttende med comeback-sejr til Patrick Nielsen og en uafgjort kamp for det lokale håb, 18-årige Oliver Møllenberg, som dermed var snublende tæt på at kunne kalde sig junior-verdensmester i superletvægt under forbundet WBO.

Fire hårde måneder

Møllenbergs kamp var medrivende og teknisk velbokset. Der faldt endda flotte roser fra bokseeksperten Brian Mathiasen, som fra ringside fulgte kampen som kommentator ved siden af tv-journalisten Claus Elgaard i den tv-streaming-version, som promotoren bag det hele, Thomas Møllenberg, også har etableret.

"Jeg synes, at vi i aften har bevist, at Gilleleje er Danmarks bokseby nr. et," sagde Møllenberg til den del af pressen, der efter sønnens kamp mødte op for at få en kommentar.

Møllenberg Senior lagde hånden om skuldrene på sønnen, og sagde, at han var stolt af ham, at det uafgjorte resultat egentlig var underordnet, og at Oliver nu trængte til en pause fra boksningen, så han i en periode kan leve som alle andre 18-årige, inden den hårde træning atter kalder. Oliver Møllenberg forekom da egentlig også mere psykisk end fysisk påvirket efter ellers for første gang i sin blot femte prof-kamp havde gået 10 og ikke bare fire omgange i ringen.

"Det har været de hårdeste fire måneder i mit liv op til den her kamp. Hvis jeg havde vundet, ville jeg have skænket sejren til min farmor, som er død nu, men som altid troede på mig og bakkede mig op. Jeg gav alt, hvad jeg kunne, og jeg synes faktisk, at jeg var lidt bedre end modstanderen, men han var skrap. Stor respekt til ham," sagde unge Møllenberg, mens en tåre pressede sig på i øjenkrogen.

Ekspert-ros

Der blev givet og taget af et godt hjerte i aftenens sidste kamp mellem Oliver Møllenberg og marokkansk-franske Jaouad Belmehdi, der sloges livligt for at erobre det ledige VM-bælte. Belmehdi så ud til at have en anelse mere slagkraft, og det var som regel ham, der pressede det lokale håb bagud i tovene. Men Møllenberg fik mange slag ind - især i starten og igen til allersidst i kampen.

"Det var en fremragende boksekamp med to rene boksere. De behøvede nærmest ingen kampleder," lød de pæne ord fra Brian Mathiasen, der trods et hørligt pres fra publikum holdt fast i det, som også kampens dommere voterede: at der var tale om en helt igennem uafgjort kamp.

Det samme gjorde sidemanden til Ugepostens udsendte på pressepladserne helt tæt på ringen. Der var tale om en medarbejder på en svensk boksehjemmeside, som var en af de 10-12 journalister og fotografer, der fulgte det aftenlange stævne.

Lokale amatørsejre

Q Pro Boxing, som Thomas Møllenberg sammen med en anden Gilleleje-borger, Svend Rasmussen, står bag, debuterede med et stævne i juli Aabenraa, og det næste bliver til vinter, men det bliver ikke Herlev, som forleden meldte fra.

Stævnet i Gilleleje Hallen indledtes med fire amatørkampe, der gav sejre til de lokale boksere Silas Gryholt og Aslan Mahauri, mens de to andre fra Gilleleje Bokseklub, Patrick Micheelsen og Jack Lindqvist, måtte se sig besejret.

Endnu var aftenen ung, da nævekæmperne med bar overkrop - altså de professionelle - erobrede ringen. Side om side med mere eller mindre letpåklædte nummerpiger, som høster et aftenens største bifald. Flere gange endda.

Som seksdagesløb

For en førstegangs-tilskuere til et rigtigt boksestævne er der nok at se på. Det ligger lige for at kalde et boksestævne som det i Gilleleje Hallen for en mellemting mellem et modeshow og en et organiseret værtshus-slagsmål. Eller noget a la seksdagesløb i gode, gamle Forum i København. Og det er selvfølgelig meget mere end det.

Men stilen er lagt med højtråbende præsentation af bokserne før kamp og interviews efter hver kamp, og hvor det meste foregår på engelsk. Der er noget markedsplads over det. Men dommer og kampleder er iført hvid skjorte og butterfly i fin stil, og på publikumssiden bemærker man frække frisurer og kuriøse kjoler. Der er tale om et show, og sådan skal det være, men oppe i ringen er det dyb alvor. Her kan man ikke lade som om.

Tilråb og gode råd

Før lyset gik og britiske Theophane pointbesejrede ugandiske Ouma bød aftenen på tre hjemmesejre til Stald-Møllenbergs Oliver Zaren og Jamshid Nazari samt ikke mindst mellemvægteren Jacob Porsgaard. Sidstnævnte er ligesom Oliver Møllenberg en af de lokale drenge, og han savnede heller ikke oratorisk opbakning fra publikum.

Hvad der bl.a. adskiller et boksestævne fra en håndboldkamp er, at en tilskuer i nogenlunde ubemærkethed kan forlade sin stol for at hente en øl eller en flæskestegsburger - og bagude i hallen tage sig en kort eller længere snak med kammerater, venner og familie.

Publikum er bredt sammensat. Der er mange par tilstede, og de fleste er under 50 år. En stor andel af tilskuerne er kvinder. Og med udenlandske boksere på programmet følger en del udenlandske tilskuere. Indimellem kan kraftige tilråb fra en eller flere typisk lokale entusiaster høres meget tydeligt. Ligesom de råd, som den enkelte boksers coach giver. Vi er helt klart ikke til tennis.

Stemningen stiger, da Patrick Nielsen efter omtrent halvandet års kamppause entrer ringen. Er den 28-årige tidligere mesterbokser tæt på udgangen af sin karriere eller er han parat til ny opstigen?

Svaret giver ikke helt sig selv. Selv kalder supermellemvægteren sin klare sejr over fransk-armenske Armen Ypremyan for en "lortekamp" med masser af infight og omklamren, men Nielsen var klart bedst og formmæssigt på vej frem.

"Tak til Gilleleje. Tak for opbakning. Jeg kommer stærkt igen", lød hans afskedsreplik. Og så stod vi foran aftenens sidste kamp og kulmination. Tæt på midnat og op imod seks timers boksning.

Belmehdi entrer ringen til fransk rap, mens der lyder Kim Larsen-toner til Oliver Møllenbergs første skridt fra omklædningsrum til boksering. Nummerpigerne var blevet til flagbærere, og nu lyder de to nationalmelodier. Fuld spotlight. Alle rejser sig. Om lidt er her slet ikke stille.

Publiceret 09 October 2019 00:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl