Matias Cambell, der her ses med nummer 42 under en træninslejr, skal med til VM. Foto: Nordsjælland Håndbold

Matias Cambell, der her ses med nummer 42 under en træninslejr, skal med til VM. Foto: Nordsjælland Håndbold

Lynudtaget: Nordsjællandspiller skal med til VM

Den snart 18-årige Matias Cambell kan fejre fødselsdag som nyslået VM-spiller

Den 15. august kan han fejre sin 18-års fødselsdag, og oven i hatten skal han en tur med til et verdensmesterskab.

Matias Cambell fra Nordsjælland Håndbold er lynindkaldt til det danske U19-landshold, der lige nu er med til VM i Nordmakedonien. Det sker oven på to skader til andre spillere, der har måttet melde fra.

"Det bliver svært - men man må også give sig 110 procent, og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at gøre det godt," siger spilleren i en pressemeddelelse.

Udtagelsen betyder, at Nordsjællands cheftræner Simon Dahl må undvære sin unge playmaker i de sidste forberedelser inden ottendedelsfinalen pokalturneringen Santander Cup den 24. august mod Skanderborg.

jbt

Publiceret 13 August 2019 15:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici