Der venter fire hårde kampe i nedrykningsspillet for Kasper Kisum og Nordsjælland Håndbold. Foto: Jan F. Stephan

Der venter fire hårde kampe i nedrykningsspillet for Kasper Kisum og Nordsjælland Håndbold. Foto: Jan F. Stephan

Nordsjælland i bunddrama: Frygten for Tønder lever

Nordsjælland Håndbold starter nedrykningsspillet på udebane mod et opsat KIF Kolding-mandskab

Af
Niels Idskov

Tønder. Det er et skældsord eller i hvert fald et navn, der bærer på dårlige minder for Nordsjælland Håndbold. Det var netop Tønder, der med nogen dommerhjælp sendte Nordsjælland Håndbold ned i 1. division i en mindeværdig og dramatisk nedrykningskamp i april for tre år siden. Det var efter den hidsige afslutning på den kamp, at NH-træner Ian Marko Fog i ren afmagt og desperation rev sin trøje i stykker. Tre fejl på 12 sekunder sikrede Tønder et straffekast, som sønderjyderne scorede på. Og så var det exit Nordsjælland, som så siden er vendt tilbage til Håndboldligaen, men nu i værste fald risikerer et nyt nedrykningsdrama mod Tønder.

Det forsætter dog, at Tønder vinder over Sydhavsøerne i opgøret mellem de to 1. divisionsklubber og sikrer sig den ene billet til den afgørende slutkamp om at undgå nedrykning. Modstanderen bliver det hold, der slutter sidst i nedrykningsspillet mellem fem klubber fra Håndboldligaen. Her mødes man kun en enkelt gang, og Nordsjælland åbner på udebane mod et opsat KIF Kolding-mandskab.

Ingen ønske-start

"Det er ikke den start på nedrykningsspillet, som vi kunne have ønsket os," siger Jørn Blom Hansen, sportschef i Nordsjælland Håndbold, der i sidste spillerunde tabte udekampen mod Mors-Thy med 25-29 og dermed går til slutspillet med et enkelt point i stedet for de to, som havde håbet på.

"Nu starter vi mod KIF Kolding, der nok sluttede næstsidst i ligaen, men som vil være kæmpe med næb og kløer for undgå nedrykning. Derefter møder vi Mors-Thy, og det er igen på udebane, inden vi slutter af med to hjemmekampe. Men programmet er svært. Der er ingen lette kampe, det siger man altid, men sammensætningen er umiddelbart ikke gunstig. Derudover er der med et ulige antal hold i hver runde en oversidder, og vi sidder over til sidst og skal der vente på de øvrige resultater. Det er ikke sjovt, for der kan jo også være nogen, der ikke behøver at vinde den sidste kamp," lyder det fra sportschefen.

Håber på topscoreren

Træner Ian Marko Fog må fortsat se bort fra Jesper Dahl og topscorer Johan Meklenborg. For sidstnævnte er det håbet, at han bliver så genoptrænet, at han være med i den afsluttede hjemmekamp i Helsingør mod Lemvig/Thyborøn. Inden da spiller NH i Hillerød mod Ribe/Esbjerg.

Netop Ribe/Esbjerg og Mors/Thy starter nedrykningsspillet med hver to point, mens Nordsjælland Håndbold og Lemvig/Thyborøn har et enkelt, og KIF Kolding nul point.

Programmet for Nordsjælland Håndbold:

17. april ude mod KIF Kolding

20. april ude mod Mors/Thy

24. april i Hillerød mod Ribe/Esbjerg

27. april i Helsingør mod Lemvig/Thyborøn

Publiceret 20 April 2019 07:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.