Jesper Dahl hjælpes fra banen efter sit uheldssvangre fald. Foto: Jan F. Stephan

Jesper Dahl hjælpes fra banen efter sit uheldssvangre fald. Foto: Jan F. Stephan

Uhyggelig skade: 'Det løb koldt ned ad ryggen på os allesammen'

Jesper Dahls ankel vendte helt forkert efter et fald i Nordsjælland Håndbolds kamp mod GOG. Han er sat ud af spillet for resten af sæsonen

Af
Niels Idskov

Det var så slemt, at TV2 afholdt sig fra at vise nærbilleder af den skade, som Jesper Dahl pådrog sig, da han landede forkert i en angrebssituation. Nordsjæland Håndbold-spilleren blev liggende og vred sig i smerte, mens han tog sig til sin højre ankel. Det viste sig, ifølge TV2 Sport, at Jesper Dahl var landet på en modstanders fod, så hans egen ankel vred sig af led og vendte indad i en 90 graders vinkel.

NH-målmand Mike Jensen og hans holdkammerater blev selvfølgelig påvirket af uheldet.

"Jeg ser bare lige pludselig, at de står dernede og vifter folk ind rimelig kraftigt, og så ser jeg foden, og den sidder fuldstændig forkert. Der løber det selvfølgelig koldt ned ad ryggen på os alle sammen. Det er selvfølgelig super, super synd for Jesper. Det er jo bare forfærdeligt, når sådan noget sker," fortalte Mike Jensen til TV2 Sport.

Simon Dam, fysioterapeut for Nordsjælland Håndbold, var straks på stedet, fik Jesper Dahls sko fjernet, foretog en kort vurdering af skaden, inden anklen blev indhyllet i isposer for at mindske hævelsen.

Lang pause venter

Efter fysioterapeutens opfattelse var der enten tale om et underbensbrud eller en såkaldt luksation, en ankel ude af led - og formentlig det sidste.

"Der er nok også røget nogle ledbånd, når anklen kommer derud." En slem skade, lød fysioterapeutens opsummering lige efter kampen. Hvis samtlige ledbånd er beskadiget, følger en skadespause på seks til ni måneder, men måske er kun enkelte ledbånd røget, og så bliver fraværet mindre.

Undgår operation

Dagen derpå blev det fastslået, at Jesper Dahl undgår operation. Han skal gå med en gipsstøvle i seks uger og skulle derefter være klar til genoptræning.

Jesper Dahl blev båret fra banen og lidt senere kørt til røntgenfotografering på hospitalet i Hillerød.

Det er en vigtig spiller med næsten fuld spilletid og vigtig i forsvaret, som NH-træner Ian Marko Fog må undvære i de næste kampe. Nordsjælland Håndbold tabte i øvrigt hjemmekampen i Helsingør med 27-30 mod topholdet GOG. Der skal formentlig et enkelt point til i den afsluttende grundspilskamp ude mod Mors/Thy for at Nordsjælland Håndbold kan starte nedrykningsslutspillet med optimale to point.

Den kamp spilles lørdag 6. april.

Publiceret 27 March 2019 00:00