Unge-projekt med i opløbet om stor pris

Unge på Kanten i Helsinge’ er indstillet til Den Kriminalpræventive Pris

Af
Benjamin Garne Jakobsen

nominering Det Kriminalpræventive Råd hylder hvert år en person, et projekt eller en gruppe, som har gjort en helt særlig kriminalitetsforebyggende indsats i året, der er gået, og i år er teamet bag projektet ‘Unge på Kanten i Helsinge’ blandt de nominerede, som også tæller to andre projekter.

Teamleder i Team Familie- og Ungeindsats, Niels Buhl Axelsen, modtog nomineringen med stor glæde og ydmyghed.

"Vi er både stolte og overraskede over at være nominerede til denne pris. Vi synes jo bare, at vi har gjort vores arbejde," siger Niels Buhl Axelsen.

I Unge på Kanten-projektet har to socialrådgivere og to kontaktpersoner fra Gribskov Kommune taget hånd om en gruppe på otte 14-årige drenge, som især lavede ballade omkring Helsinge Station. De havde i en længere periode skabt uro med deres hang til hashrygning, og det fik andre borgere til at henvende sig til kommunen.

Socialteamet fra kommunen er nået langt med at få aktiveret de unge i foreninger af forskellig art, men det allervigtigste værktøj har formentligt været at føre deres forældre sammen og få dem til at samarbejde, forklarer Niels Buhl Axelsen.

"Vores projekt har vist, at det er ganske effektivt, når man får forældrene til at indgå i et samarbejde med både kommunen og hinanden. På den måde forhindrer man, at de unge ikke så nemt løber om hjørner med de voksne," forklarer teamlederen.

Prisgiverne begrunder nomineringen af Helsinge-projektet således:

"Det er så vigtigt at tilbyde unge mennesker, der er på vej ind i kriminalitet, nogle gode fællesskaber og positive alternativer til gadelivet og et liv i periferien af bandekriminalitet," siger forebyggelseschef Christina Hviid, der er forebyggelseschef i Det Kriminalpræventive Råd.

Prisen bliver overrakt tirsdag.

Publiceret 24 November 2019 11:30

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.