Kanalhuset kommer til at rumme 20 lejligheder i varierende størrelse. Illustration: Skovhus Arkitekter

Kanalhuset kommer til at rumme 20 lejligheder i varierende størrelse. Illustration: Skovhus Arkitekter

Kanalhuset i Gilleleje rejser sig

Nu går arbejdet med boligerne ved Kulturhavnen i gang

Af
Claus Johansen

byudvikling Det har trukket ud længe. Men nu går arbejdet med Kanalhuset ved Søborg Kanal i Gilleleje omsider i gang.

De sidste byggetilladelser er på plads, og dermed kommer der aktivitet på byggepladsen.

Byggeriet står efter planen færdigt i december 2020.

Det omfatter en parkeringskælder med plads til 30 biler, 20 lejligheder, 10 ekstra boliger til Ellen Marie-hjemmet og to butikker. Den ene butik bliver sportsbutikken Ny Form på 500 kvadratmeter, mens det andet butikslokale på 185 kvadrameter ikke har fundet en lejer endnu.

Parkeringskælder

14 af de 20 lejligheder er allerede solgt. Det er derfor en glad direktør Michael Nyboe fra Kuben Management, vi har talt med:

”Vi og bygherren ser rigtig meget frem til det. Det er jo et af de største projekter i byens historie, så vi glæder os,” siger Michael Nyboe.

Fra Kanalhuset bliver der udsigt til Søborg Kanal. Illustration: Skovhus Arkitekter

Fra Kanalhuset bliver der udsigt til Søborg Kanal. Illustration: Skovhus Arkitekter

Der er flere grunde til, at projektet er blevet forsinket. En af grundene er parkeringskælderen:

”I første omgang havde vi jo slet ikke planlagt en parkeringskælder. Men da vi talte med de første potentielle købere, var de meget interesserede i en p-kælder. ’Er I klar over, hvor dyrt det er,’ spurgte vi dem. Men det var ikke noget problem, gav køberne udtryk for. Så måtte vi jo bygge en parkeringskælder,” forklarer Michael Nyboe.

Tredje og sidste etape

Kanalhuset er tredje og sidste etape af Kulturhavn Gilleleje.

Etape et på 5.500 kvadratmeter rummer lægecenter, butikker og boliger, og derefter fulgte det 3.000 kvadratmeter store kulturhus med blandt andet biograf, bibliotek og restaurant. Og nu følger altså 3.600 kvadratmeter i etape tre.

Byggeriet er dermed en fortsættelse af Kulturhavn Gilleleje, der har skabt rammerne for en helt ny bymidte i Gilleleje med omdrejningspunkt i kulturhuset. Gilleleje Brugsforening har sammen med Kuben Management stået for idé- og byudviklingen af området, der er blevet et samlingspunkt for borgere og sommerhusbeboere.

Kanalhuset er tegnet af Skovhus Arkitekter med intentionen om at skabe et varieret byggeri med forskudte facader, forskellige facadesten og afsluttet med penthouselejligheder i sort træ med røde tegl på taget. Lejlighederne varierer i størrelse fra 90-176 kvadratmeter.

Publiceret 21 November 2019 10:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.