Sådan så artiklen i Ugeposten ud, hvor Line Højdal fortalte, at hun krævet erstatning fra Gribskov Naturbørnehave.

Sådan så artiklen i Ugeposten ud, hvor Line Højdal fortalte, at hun krævet erstatning fra Gribskov Naturbørnehave.

DEBAT: Find fred og oprejsning uden at belaste andre børn og voksne

Af
Kristina Hobbs,

Frederiksborgvej 47,

3200 Helsinge

debat Som læser af Ugeposten har jeg i mange måneder fulgt følgetonen om familien Højdal og Gribskov Naturbørnehave.

Artiklerne fortæller en klar historie om, at både familien Højdal, børnehavens personale og ledelse, bestyrelsen, de andre forældre og børn, Ugeposten, kommunens forvaltning, politikerne i børneudvalget og nu Kammeradvokaten har brugt mange ressourcer på sagen.

Kære Familien Højdal.

Jeg har stor forståelse for, at I har haft en hård tid. Jeg har selv 5 børn og ved, hvor meget en institution kan betyde for hele familien

Som borger i Gribskov håber jeg, at I stopper her. Jeg affejer ikke jeres ret til at være sårede, eller at børnehaven har handlet uprofessionelt og/eller ulovligt. Men jeg beder jer om at finde fred og oprejsning på en måde, så det ikke går ud over andre børn og voksne.

Hvis I vælger at trække børnehaven og eventuelt kommunen gennem en retssag, vil I muligvis få en bunke penge.

Om penge kan føre til det, I håber, ved jeg ikke. Jeg tror det desværre ikke.

Men den fred og oprejsning, I med jeres egne ord søger, og som måske slet ikke indfinder sig, frygter jeg vil være på bekostning af andre børn og voksne.

Dem, I vil kæmpe imod, er de folk, der tager sig af børn og varetager deres behov.

Det er forvaltning, politikere og ansatte/ledelse i børnehaven.

De ressourcer af både tid, overskud, arbejdsglæde og penge, der vil gå til jeres retssag, vil gå fra andre børns hverdag og behov.

Der er forældre og børn i børnehaven, der er glade for at være der. Uanset om det bliver institutionens egne ressourcer eller kommunens, så bliver det penge ud af et i forvejen totalt udpint budget.

Jeg synes ikke, at disse medborgere skal lide afsavn af, at I gerne vil lukke munden på dem i lokalsamfundet, der ikke bakker jeres kamp op.

Hvis jeg personligt ser skævt til jer, så handler det ikke om ret eller uret i selve sagen. Det ser jeg mig ikke i stand til at vurdere.

For mig handler det om, at ressourcer i vores pressede kommune og vores pressede institutioner skal bruges på noget andet nu.

Jeg håber, at alle har taget ved lære af denne sag, og at både familien Højdal, Gribskov Naturbørnehave og Gribskov Kommune kan få sagen ud af verden på en fredelig måde.

Ansvaret for en given fejl må kunne placeres og en eventuel oprejsende undskyldning må kunne gives på en måde, så det ikke koster andre borgere mere end højst nødvendigt.

En retssag tror jeg ikke vil gavne spor, men det vil koste dyrebare ressourcer.

Ressourcer, som andre børn ikke kan undvære.

Publiceret 08 November 2019 07:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.