Line Wulff Schrøder-Jensen (th) får overrakt stipendiet af formanden for Tandlægeforeningen, Susanne Kleist.

Line Wulff Schrøder-Jensen (th) får overrakt stipendiet af formanden for Tandlægeforeningen, Susanne Kleist. Cathrine Ertmann

Studerende fra Gilleleje får stipendium: Skal forske i kræftbehandling

Af
Claus Johansen

Mundhulekræft er den ottende hyppigste cancertype i verden. Omkring 400 danskere rammes årligt af sygdommen, og cirka hvert tredje tilfælde bliver opdaget hos tandlægen. Kræftbehandlingen består typisk af kirurgi og strålebehandling, men man har også forsøgt med immunterapi. Med et skolarstipendium på 169.000 kroner fra Tandlægeforeningen skal Line Wulff Schrøder-Jensen, tandlægestuderende på Københavns Universitet, netop forske i immunterapi i løbet af det næste år.

”Jeg blev utrolig glad, da jeg fik at vide, at jeg havde modtaget Tandlægeforeningens skolarstipendium, for jeg har haft en forskerdrøm i nogle år. Jeg tror, jeg løb tre gange rundt om min bygning,” fortæller 26-årige Line Wulff Schrøder-Jensen, som begyndte på projektet den 1. september i år.

Line Wulff Schrøder-Jensen skal forske i en ny form for immunterapi til behandling af mundhulekræft – en metode som måske også vil kunne overføres til andre former for kræft. Hun skal samarbejde med flere forskellige faggrupper, blandt andet læger og bioteknologer. Immunterapi kan være en mere skånsom kræftbehandling end strålebehandling eller kemoterapi, fordi den giver færre bivirkninger.

For Line Wulff Schrøder-Jensen handler forskningsprojektet også om noget mere – nemlig det at være tandlæge.

”Når jeg fortæller, at jeg læser til tandlæge, er der mange, der spørger: ”Er du ikke bare en borebisse?” Men en tandlæge er jo meget mere end en dygtig håndværker. Vi er også eksperter i mundslimhinden, og vi prøver at passe på patienterne som hele mennesker,” siger Line Wulff Schrøder-Jensen.

Line Wulff Schrøder-Jensen er født og opvokset i Gilleleje i Nordsjælland, hvor hendes familie stadig bor. Hun gik i skole i Helsinge og blev student fra Gribskov gymnasium. Som barn og ung var hun både fascineret af naturvidenskab, sport og de kreative fag, og hun dyrkede alt fra svømning og badminton til billedkunst og musik. Efter gymnasiet forfulgte Line Wulff Schrøder-Jensen en drøm om en karriere inden for film og TV og tog en bachelor i film- og medievidenskab på Københavns Universitet samt en universitetsgrad i England. Hun forklarer, at det var savnet af de naturvidenskabelige fag, der ledte hende på sporet til at læse til tandlæge. Hvad fremtiden bringer karrieremæssigt, når Line Wulff Schrøder-Jensen i 2021 bliver færdig som tandlæge, ligger ikke fast.

Publiceret 07 November 2019 13:00