Aldi i Helsinge skal bygges ud, ligesom alle overflader og køleelementer inde i butikken bliver skiftet ud. Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix

Aldi i Helsinge skal bygges ud, ligesom alle overflader og køleelementer inde i butikken bliver skiftet ud. Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Aldi skal totalrenoveres og bygges ud

I 10-15 år har Aldi ikke gjort noget ved deres butikker. Nu skal butikken i Helsinge gøre i tiptop stand, så den kan tage kampen op mod Netto, Rema, Kvickly og Lidl

Af
Jeppe Helkov

Kundekamp Supermarkedskrigen i Helsinge fortsætter. Mens Netto netop har opført en spritny butik, knokler Rema-folkene i disse måneder for at gøre deres nye butik klar til åbning. Og nu rører endnu en supermarkedsgigant på sig.

Det er Aldi, der også har store planer for deres butik i Helsinge. Godt nok bygger de ikke nyt ligesom konkurrenterne, men butikken på Bymosevej står stadig over for en kraftig renovering. Og ikke mindst udbygning.

"Butikken er lavet efter den gamle planlov. Så der er 998 kvadratmeter butik. Det vil vi gerne udvide, så den bliver 1.200 kvadratmeter," siger Dennis Hyrup, ejendomsudviklingschef i Aldi.

Ombygningen betyder, at butikken i det tidligere forår er nødt til at lukke ned i otte uger. Her vil man blandt andet også totalrenovere butikken indvendig.

"Alle overflader indvendigt bliver udskiftet. Der kommer nogle nye vinduer i, der kommer et nyt indgangsparti, der kommer nye overflader, nye fliser, nyt loft og nyt lys. Hele butiksindretningen bliver skiftet. Så det bliver nye møbler, køleelementer og frostelementer. Det hele bliver opgraderet til nyeste standard," siger Dennis Hyrup, der fortæller, at man i 'bagenden af butikken' udvider med fem meter.

Den operation benytter man også til at lave et nyt vindfang med pantrum, ligesom den "nye" Aldi også få et stort bake-off. Ifølge Dennis Hyrup bygger man om for bedre at kunne ramme det, kunderne efterspørger.

"Vi får betydelig flere friskvarer ind. Vi kan se, at det er det, kunderne går efter. Friske grøntsager og frugt er noget af det, der virkelig oppe i tiden. Det er faktisk det, der bliver brugt allerflest penge på. Det er tit det, der afgør, hvor de handler henne. Den kamp er vi klar over, at vi er nødt til at vinde, hvis vi skal vinde kunderne. Så det satser vi rigtig meget på," siger han.

Sådan kommer den

Sådan kommer den "nye" butik til at se ud. Illustration: Aldi

Men er der reelt behov for så mange supermarkeder i Helsinge, som der skyder op i øjeblikket — og hvorfor er det lige Helsinge, der bliver satset på? Dennis Hyrup har et simpelt svar til begge spørgsmål.

"Vi har en rigtig god butik i forvejen. Den vil vi gerne styrke. Og der er et godt opland til Helsinge, hvor mange fra de øvrige områder kører til byen for at handle. Derfor er det oplagt at se på butikken."

"Samtidig har vi indledt en stor ekspansion i hele landet, hvor næsten alle butikker vi har, bliver lavet om. Enten som den her, hvor man bygger om eller til. Eller hvor man river butikken ned og begynder forfra. Så det her er ét projekt ud af rigtig, rigtig mange, vi har gang i."

Aldi har tidligere måttet slås med et relativt dårligt ry. Er jeres ekspansion et forsøg på at vende det?

"Det kan man sige. Vi har ikke gjort så meget ved vores butikker de sidste 10-15 år. Her har alle konkurrenterne oprustet, bygget flere butikker, moderniseret, bygget større. Der har vi ikke gjort. Der har vi et efterslæb, der skal indhentes, og det gør vi så nu. Der bliver virkelig taget fat," siger Dennis Hyrup.

Aldi afventer i øjeblikket en byggetilladelse, før deres byggeplaner kan begynde. De håber, at den nye butik kan stå klar omkring påske.

Publiceret 01 November 2019 07:00