Den norske film 'Ud og stjæle heste' er er en billedskøn skæbnefortælling baseret på Per Pettersons bestseller. Pressefoto

Den norske film 'Ud og stjæle heste' er er en billedskøn skæbnefortælling baseret på Per Pettersons bestseller. Pressefoto

Gilleleje Bio viser norsk Oscar-kandidat

film Fra 15. oktober viser Gilleleje Bio Norges Oscar-kandidat 'Ud og stjæle heste'. Filmen er en billedskøn skæbnefortælling baseret på Per Pettersons bestseller.

Trond sidder i en hytte langt oppe i Norge og glæder sig til nytårsaften, som han skal fejre helt alene. Men så støder han på en nabo, som viser sig at være en mand, han kendte 50 år tilbage.

Det var den sommer, hvor Tronds far forberedte sit helt store svigt - og Trond duftede til den kvinde, han allerhelst ville være sammen med, men som desværre også var den samme, som faderen ønskede at dele sit liv med.

Fra 17. oktober viser Gilleleje Bio også 'Blinded by the light'. Filmen foregår i Storbritannien 1987, et land der til trods for sine problemer, formår at holde livet i gang med stort hår og farverigt tøj.

Midt i tidens oprør omkring race og økonomi skriver Javed, en britisk teenager med pakistansk baggrund, poesi.

Han bruger det som et middel til at flygte fra byens intolerance og sin traditionelle fars stærke holdninger.

jesl

Publiceret 20 October 2019 14:00