DEBAT: Et samlet Gribskov om et vanskeligt budget

Af
Anders Gerner Frost

Borgmester (NG)

debat Ét enigt byråd står sammen om det sværeste budgetforlig i Gribskov Kommunes historie.

Det er en vigtig forudsætning for, at forvaltningen, alle kommunens medarbejdere og alle os borgere også kan komme i mål, og budgettet faktisk gennemføres ansvarligt de næste år.

Jeg er som borgmester rigtig glad for det sammenhold, vi ser i byrådet i disse år.

Vi er alle sammen bekymret over de besparelser, vi skal gennemføre særligt på ældreområdet og på vores administration, men aftalen mellem KL og finansministeriet sætter en grænse for det, vi må bruge på velfærd/drift - en grænse, vi som kommune skal overholde.

Derimod indeholder budgettet væsentlige forbedringer på vores anlægsprogram - forbedringer, hvor alle partierne kan se sig selv, og deres ønsker gennem mange år.

Vi kan på anlægssiden investere markant, og særligt på infrastruktur gør vi vores kommune klar til de nye borgere, som skal købe byggegrunde i mange af vores byer - store som små.

Samlet set er det glædeligt, at vi er fælles om de vanskelige besparelser, vi skal finde på velfærdsområderne, og det er også positivt, at vi står sammen om den udvikling af Gribskov, som skal styrke vores økonomi på sigt.

Jeg vil som borgmester gerne takke alle mine 22 byrådskollegaer for et samlet Gribskov om et vanskeligt budgetforlig.

Publiceret 18 October 2019 16:00