I weekenden forsøgte tyve at bryde ind 47 steder i Nordsjælland. Modelfoto.

I weekenden forsøgte tyve at bryde ind 47 steder i Nordsjælland. Modelfoto.

Politiet i opsang: Så blev det efterårsferie – FØJ FOR POKKER!

Nordsjællands Politi kom på overarbejde i Nordsjælland i weekenden. Nu kommer de med gode råd til husejere

Af
Jeppe Helkov

"Hvis du undrer dig over, hvorfor vi i overskriften øffer over, at det er blevet efterårsferie, så er årsagen det mæslinge-befængte kort over Nordsjælland, som du kan se ved opslaget her."

Sådan begynder Nordsjællands Politi en statusopdatering på Facebook. Og her bliver der talt med store bogstaver.

Årsagen er 'mæslingerne', som Nordsjællands Politi kalder de mange råde prikker på kortet i denne artikel. Mæslingerne viser 47 steder i Nordsjælland, hvor der i løbet af weekenden er blevet anmeldt indbrud eller indbrudsforsøg i villaer, lejligheder og landejendomme.

"Det er irriterende mange indbrud eller forsøg derpå, og det høje antal skyldes formentlig, at de s…ørens indbrudstyve udmærket ved, at flere boliger end normalt står tomme, fordi mange er rejst på efterårsferie," skriver Nordsjællands Politi og fortælle, at de mange indbrudsforsøg skyldes årstiden.

"Det høje antal skyldes nok også, at der er kommet flere mørke timer i døgnet og dermed flere timer, hvor indbrudstyvene nemmere kan skjule sig. Desuden har indbrudstyvene i mørket også nemmere ved at lure, hvilke boliger de vil gå efter."

Nordsjællands Politi har også nogle råd til, hvad der – forhåbentlig – kan være med til at holde tyvene på afstand.

"Indbrudstyve vælger typisk boliger, hvor der ikke er nogen hjemme, fordi det mindsker deres risiko for at blive opdaget på fersk gerning, og intet signalerer, at en bolig står tom, som et mørklagt hus, når det samtidig er mørkt udenfor. Vores råd over alle råd for at holde indbrudstyvene væk lyder derfor at have tændt lys i boligen allerede fra sidst på eftermiddagen, hvis du ikke er hjemme. De fleste indbrud i det mørke halvår sker nemlig allerede imellem klokken 15 og 21."

"Hvis du så vil huske at tænde lys og låse din bolig og være en opmærksom nabo, der reagerer på mistænkelige personer ved for eksempel at kontakte os, så er vi allerede nået et godt stykke. Altså lys, lås og opmærksomhed. Det vil både vi, din bolig og dine naboer sætte pris på," slutter de.

Publiceret 15 October 2019 14:22

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.