I over 35 år har Wikke & Rasmussen skabt originale eventyr til danskerne – og efter 13-års fravær i biografen er de tilbage. Foto: Græsted Film & Fjernsyn

I over 35 år har Wikke & Rasmussen skabt originale eventyr til danskerne – og efter 13-års fravær i biografen er de tilbage. Foto: Græsted Film & Fjernsyn

To af dansk films største originaler er tilbage

Wikke & Rasmussen er aktuelle med familiefilmen ’Gooseboy’

Af
Daniel Hartvig Nielsen

Kino.dk

film Til en julefrokost i Danmarks Radio for 35 år siden mødte den 24-årige Michael Wikke den ti år ældre Steen Rasmussen. På trods af aldersforskellen faldt de to i hak og drevet af en usædvanlig fortællelyst, startede de to et makkerskab, der stadig holder den dag i dag.

Op igennem 80’erne bød de os velkommen som Tonny Toupé, ønskede os helt godnat som Ronnie Rosé, spurgte os om vi ”skulle have soya i rullen?” som biskopperne Brødrene Bisp i deres voldsomme Volvo, og gav os filosofiske betragtninger om livet fra langturschaufførerne Søren Kierkegaard 1 og 2.

I slutningen af 90’erne tog de deres spraglede, hjertevarme og musikalske univers ind i biografmørket, fik os til at synge med på ”Brug dit hjerte som telefon” i den farverige børnefilm ’Hannibal & Jerry’, tog os med på roadtrip med ’Flyvende farmor’ og hyldede forskelligheden i ’Der var engang en dreng, der fik en lillesøster med vinger’.

Nu er Wikke & Ramussen klar med en ny, original film ’Gooseboy’. Historien handler om drengen Viggo, der er meget optaget af computerspillet ’Gooseboy’, men da en virkelig, talende gås ved navn Nissemand styrter ned og brækker sin vinge på Viggos altan, må han ud i den virkelige verden og hjælpe den tilbage til sin flok. Og sammen kommer de ud på et begivenhedsrigt eventyr.

Wikke & Rasmussen laver det, de selv kalder eventyrlig realisme. De to filmmagere er drevet af et behov for at skildre livet positivt, at se tilværelsen igennem et farverigt filter, der giver mere kulør og musik til hverdagen, dyrker kærligheden, og altid slutte af med en happy ending.

Læs mere om aktuelle og kommende film på kino.dk.

Fakta

Gooseboy

  • Genre: Dansk, familiefilm
  • Instruktør: Michael Wikke & Steen Rasmussen
  • Medvirkende: Thomas Refslund Ravn, Szhirley, Martin Geertsen, Frida Luna Roswall Mattson
  • Spilletid: 87 minutter
  • Land: Danmark

Publiceret 05 October 2019 10:00