Munkeruphus er et af de steder, City Escape-guide anbefaler. Pressefoto.

Munkeruphus er et af de steder, City Escape-guide anbefaler. Pressefoto.

Tag hertil! Fornem guide anbefaler to steder i Gribskov

To steder i Dronningmølle er kommet med i den nye City Escape-guide

Af
Jeppe Helkov

turisme "Landskabet har en nærmest magisk stemning, der opløser fornemmelsen af tid og sted."

Sådan skriver bilfirmaet Mercedes-Benz’ om Tegners Museum og Statuepark i sin nye City Escape-guide. Guiden er en oversigt over 'spændende danske udflugtsmål', som Mercedes-Benz selv formulerer det. Og her anbefaler de altså deres læsere at tage en tur til Gribskov.

"I et kæmpe område kaldet Rusland ligger Danmarks måske mest særprægede og hemmelige museum omgivet af lyngklædte bakker og Rudolph Tegners egne, markante bronzestatuer... Museets brutale ydre røber ikke meget om den elegante skat, det rummer. Tag fat i det smukke håndtag på den lille, solide indgangsdør og træd ind i Rudolph Tegners symbolladede univers fyldt med kunstnerens egne skulpturer," skriver de videre om, hvorfor man skal besøge Tegners.

Udover de fascinerende skulpturer på kanten til Gilleleje anbefaler City Escape-guide også sine læsere at lægge vejen forbi Munkeruphus.

"På kanten af Øresund, mellem Gilleleje og Dronningmølle, ligger udstillingsstedet Munkeruphus. Museet viser skiftende udstillinger med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur, men det stilfulde træhus og naturen omkring det er i sig selv en udflugt værd," skriver de som begrundelse for, hvorfor stedet er et besøg værd.

"Munkeruphus ligger fantastisk. Gå fra det smukke træhus gennem Dronningekløften og ned til stranden. Her finder du også kunstværket Dome af Jesper Dalgaard, der er blevet et populært shelter, som frister til en overnatning med kig til stjernerne," skriver de videre.

Udover seværdighederne i Gribskov er der også klassikere som Lousiana og ARoS også med i guiden.

Publiceret 05 October 2019 08:00