Carsten Friborg ville gerne have haft besøg af politiet i sin Rema-butik, men de kom ikke. Foto: Jens Berg Thomsen

Carsten Friborg ville gerne have haft besøg af politiet i sin Rema-butik, men de kom ikke. Foto: Jens Berg Thomsen

Rema-ansatte fangede butikstyv: Politiet dukkede ikke op

"Jeg mener, de bør have ressourcer til at tage ud," siger Carsten Friborg fra Rema 100 i Esbønderup, der havde besøg af en butikstyv for nylig

Af
Jens Berg Thomsen

I Esbønderup står en undrende købmand tilbage i Rema 1000. Butikken havde søndag den 15. september besøg af en butikstyv, der blev tilbageholdt af personalet. Men politiet havde ikke mulighed for at komme ud til butikken. Det var beskeden til købmand Carsten Friborg, da en fra hans personale ringede til ordensmagten.

"Lørdagen inden er denne mand også inde at stjæle i vores butik. Søndag er han tilbage igen og stjæler en sixpack og fire Mokaï. Vi tager ham med ud i baglokalet for at tilbageholde ham, og herude nægter han at have stjålet noget," siger Carsten Friborg.

LÆS POLITIETS SVAR HER:

"Da han nægter, ringer min medarbejder til politiet for at bede dem komme ud. Men det kan ikke lade sig gøre, siger de til hende. I stedet er budskabet, at butikken skal komme med en skriftlig anmeldelse," siger Carsten Friborg.

"Jeg mener, de bør have ressourcer til at tage ud. Selvfølgelig kan jeg godt se, at der kan være vigtigere ting for politiet. Omvendt presser vi dem ikke på tiden, og vi siger ikke, de skal være der her og nu. Men det er tit, jeg får at vide, at politiet ikke kommer herud, når vi har en butikstyv," siger han.

Det lykkedes at få et personnummer ud af butikstyven, så der kan indgives en skriftlig anmeldelse, og tyven bliver sluppet ud af Rema igen.

Denne gang var der tale om en ikke-voldelig butikstyv, men gættet fra købmandens side går på, at politiet heller ikke dukker op, hvis butikstyven er voldelig.

"Egentlig synes jeg, det er foruroligende, at de ikke kommer. Man kan jo sige, at vi fra butikkens side også bruger mange ressourcer på butikstyve," siger Carsten Friborg.

Publiceret 04 October 2019 11:30