Det er i arealet på og omkring grusparkeringen ved Gilleleje Hallen, at Rema 1000 gerne vil bygge en ny butik. En helt præcis placering er endnu ikke lagt fast. Modelfoto.

Det er i arealet på og omkring grusparkeringen ved Gilleleje Hallen, at Rema 1000 gerne vil bygge en ny butik. En helt præcis placering er endnu ikke lagt fast. Modelfoto.

Ny Rema i Gilleleje rykker et skridt nærmere

Et flertal besluttede, at Bakkeselskabet må arbejde videre med at sælge grund til Rema 1000

Af
Jeppe Helkov

"Jeg kan sige så meget, at vi ikke kan blive liggende i Gilleleje i al evighed, for vi kan ikke blive ved med at byde vores købmænd og kunder forholdene på Alfavej 4."

Sådan lød det fra direktør i REMA Etablering, Jan Poulsen, i november sidste år. Beskeden var klar. Rema 1000 var langt fra tilfredse med den nuværende placering af deres butik. Derfor har de siden arbejdet på at finde en lokation, hvor en ny butik kan åbne.

Og sidste tirsdag rykkede det projekt så et skridt nærmere. Her holdt Bakkeselskabet i Gilleleje ekstraordinær generalforsamling. På mødet skulle der tages stilling til, om Rema 1000 må arbejde videre med planerne om at købe Bakkeselskabets grusparkeringsplads ved siden af Gilleleje Hallen. 17 stemte for, mens 9 stemte imod.

Kan stadig blive droppet

"Det blev stemt igennem, at vi må gå videre med planerne. Det gør vi så og ser, om vi kan blive enige med Rema om en ordentlig aftale," siger formanden for Bakkeselskabet, Kurt Husum Larsen, der dog understreger, at det hele stadig er i en meget tidlig fase.

Det er i arealet på og omkring grusparkeringen (markeret med rødt), at Rema 1000 gerne vil bygge en ny butik. En helt præcis placering er endnu ikke lagt fast. Foto: Google maps

Det er i arealet på og omkring grusparkeringen (markeret med rødt), at Rema 1000 gerne vil bygge en ny butik. En helt præcis placering er endnu ikke lagt fast. Foto: Google maps

"Hvis der bliver kæmpe opstand, og byen er imod den her handel, så bliver det formentlig ikke til noget. Vi siger bare ja til, at Rema må arbejde videre med sagen. Men vi kan sagtens leve med, hvis det ikke bliver til noget," siger han.

Udover grusparkeringspladsen er planen, at en eventuelt ny Rema 1000 også skal brede sig over nogle af de omkringliggende arealer, hvor der i dag ligger huse.

"Hvis det bliver til noget, køber de grusparkeringspladsen af os. Så skal de købe ejendomme af kommunen og af private borgere - og river husene ned. Så får vi noget af det areal tilbage, så vi faktisk får større areal nede ved græsset til at holde Bakkefest på," siger Kurt Husum Larsen.

Bakkeselskabet har blandt andet valgt at gå videre med planerne, fordi de ifølge Kurt Husum Larsen er blevet tilbudt en 'anseelig sum' af Rema. Udover et køb af grusparkeringspladsen vil Rema også skulle leje en del af Bakkeselskabets græsareal ved siden af.

"Vi mener ikke, at Bakkeselskabets opgave er at drive parkeringsareal til kommunen. Slet ikke hvis det kan gavne os at komme af med området. Ved at leje græsareal ud sikrer vi også, vi har en fast årlig lejeindtægt, der gør, at vi har midler til at holde driften i gang, selv hvis Bakkefesten ikke giver et så stort overskud."

En økonomisk indsprøjtning fra Rema 1000 vil samtidig også betyde, at Bakkeselskabet vil kunne igangsætte en række af de projekter, de har på tegnebrættet langs Gillelejes strande.

"Bliver det til noget, får vi en god økonomisk indtægt de næste 15 år som minimum. Derudover får vi en pose penge nu og her. For den pose penge kan vi gøre nogle af de ting, vi har planlagt for at forbedre vores arealer. Borde og bænkene nede på veststranden er ved at være slidte. Dem har vi overvejet at skifte. Vi har lige lavet en ny badebro på Strandbakkerne. Vi kunne godt tænke os en magen til på Veststranden. Dér kunne vi også godt tænke os en handikaprampe, så man kan komme fra parkeringspladsen ned til stranden - og måske ud til den nye badebro."

Kan gøre områder lækre

"De planer har vi haft i flere år. Men i den daglige drift har vi ikke så mange penge, at vi bare kan hive dem ud og lave alt det her. Men hvis Rema-salget bliver en realitet, kan vi fremskynde en masse af de her ting og få gjort områderne lækre og gode for borgere og turister i Gilleleje," siger Kurt Husum Larsen, der samtidig afviser, at det er en presset økonomi i Bakkeselskabet, der gør, at man nu er klar til at sælge til Rema 1000.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi fik en ordentlig lussing til vores open air-arrangement i maj. Regnskabet er ikke offentliggjort endnu, men vi led et tab på omkring en halv million kroner. Det er klart, at det ikke er særlig godt for os. Til gengæld har vi haft en Bakkefest, der er gået over al forventning med rekordantal af besøg - og en rekordhøj omsætning."

"Jeg har ikke fået det endelig tal for overskuddet, men jeg forventer, at tallet er væsentlig højere end underskuddet fra open air. Så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til økonomien."

På den ekstraordinære generalforsamling fik Bakkeselskabet blandt andet kritik for ikke at have været tydelige nok omkring mødet - og hvad der var på dagsordenen. Kurt Husum Larsen erkender, at man her måske skulle have gjort noget ekstra.

"Vi tager kritikken til efterretning. Men vi har gjort fuldstændig, som vi plejer, når vi holder ordinære generalforsamlinger - og som der står i vores vedtægter, at vi skal. Vi skal offentliggøre møderne. Det har vi gjort i Ugeposten den 10. september."

"Nogen var sure over, at vi ikke havde offentliggjort vores dagsorden. Det plejer vi heller ikke at gøre til vores ordinære generalforsamling. Den ligger på bordet, når folk møder op. Men set i bagklogskabens klare lys kunne vi godt have offentliggjort dagsordenen på vores hjemmeside. Det har der ikke været kutyme for, men det kan godt være, vi skal gøre det fremover."

Publiceret 03 October 2019 10:00