Oktoberfest, Munich, Germany. Waiter with traditional costume serving beers, closeup view

Oktoberfest, Munich, Germany. Waiter with traditional costume serving beers, closeup view Rawf8 - stock.adobe.com

Store øl, svin og kål: Så er der oktoberfest

STORE ØL Nu skal det være. Ramløse får nu sin egen oktoberfest. Det foregår den 26 oktober og bliver afholdt i Ramøse Hallen.

"Det har vi gjort i håbet om at starte en ny tradition i lokalområdet og trække folk til Ramløse Hallen. Et eventuelt overskud vil gå til Ramløse Hallen og grundlaget for en fremtidig fest vil være skabt," skriver en af arrangørerne Betina Tonndorf i en pressemeddelelse.

Oktoberfesten er en tysk folkefest, der tog sin begyndelse München i 1810, hvor Kronprins Ludvig og Prinsesse Therese blev gift. De blev fejret af det bayerske folk i dagevis og siden dengang har det udviklet sig til en tradition, der trækker fulde telte i München og mange andre lande hvert år ved denne tid.

"I Ramløse udgaven kan vi huse op mod 250 gæster i Hal 2, som bliver pyntet festligt op for at skabe rammerne i ægte Oktoberfest stil. Tyrolerband og DJ er hyret til at skabe den rette stemning. De guider os hele vejen med slagsange og gode danseklassikere," fortsætter Betina Tonndorf.

Ud over øl bliver der solgt vin og cider, ligesom halpersonalet servere et tyskinspirert måltid med svin og kål.

Alle over 18 år er velkomne. Man kan købe billetter til oktoberfesten i Ramløse Hallen.

Publiceret 18 September 2019 10:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici