Et skybrud var skyld i lortelugten i lejlighederne i Karlsmindehaven i Græsted. Foto: Jens Berg Thomsen

Et skybrud var skyld i lortelugten i lejlighederne i Karlsmindehaven i Græsted. Foto: Jens Berg Thomsen

Skybrud var skyld i lortelugt i Græsted

"Som udgangspunkt er der ikke noget at komme efter i ejendommen i dag," siger driftchef hos boligkontor

Af
Jens Berg Thomsen

svar Forleden kunne tre beboere i Karlsmindehaven i Græsted fortælle, at de var plaget af en lortelugt i deres lejligheder. Men lugten har en naturlig forklaring, fortæller en driftchef til Ugeposten, og nu skulle problemerne også være løst.

"Der var et skybrud for noget tid siden, der var skyld i, at der kom vand op af riste og afløb. Det er der taget hånd om nu, og som der også stod i artiklen, har vi måttet genhuse beboerne i to lejligheder, hvor der stadig er vand, mens det bliver ordnet," siger Kim Svarrer, der er driftchef i Boligkontoret Danmark, som administrerer boligerne for Gribskov Kommune.

Beboerne fortalte her i Ugeposten, at lortelugten især kom fra et skab i køkkenet. Kim Svarrer fortæller, at han personligt har været ude og se på forholdene.

"I skabet i køkkenet er der et rørsystem, hvor der kommer varmerør og andre vandrør ind i lejlighederne. Efter skybruddet er der sket det, at vi har været ude og suge kloakkerne, og det betyder, at der er en vandlås i det skab, der bliver tømt, og så kommer det til at lugte. Det kan ikke undgås. Der kommer i det hele taget til at lugte, hvis der ikke bliver efterfyldt med vand i den vandlås. Det er noget af det, vi har fået ordnet," siger han.

Det, der er sket nu, er, at toiletter og vandlåse er blevet efterfyldt, og der er også hældt noget glykose i vandlåsene i køkkenskabene.

"Vi er nødt til at suge kloakkerne en gang imellem, og så kommer det til at lugte, når der ikke er vand i vandlåsene. Derudover sker der også det, at rottefælder i rørerne samler alt papir og affald op, så vi er nødt til at komme ud med slamsugeren af og til," siger Kim Svarrer.

"Som udgangspunkt er der ikke noget at komme efter i ejendommen i dag. Den fungerer, som den skal," lyder det.

Publiceret 18 September 2019 10:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici