Næsten 7.000 kroner samlede kulturaftenen ind til Danske Hospitalsklovne.

Næsten 7.000 kroner samlede kulturaftenen ind til Danske Hospitalsklovne.

Hospitalsklovne får glæde af Gillelejes kulturaften

Røde næser blev solgt, og børnene morede sig

Af
Jens Berg Thomsen

Foto: Jan F. Stephan

Foreløbig er der samlet næsten 7.000 kroner ind til Danske Hospitalsklovne, efter Gilleleje lørdag den 14. september afholdte sin kulturaften. Arrangementet havde i år valgt at støtte hospitalsklovnene, og for første gang i fire år kunne arrangørerne konstatere, at vejret også holdt tørt.

Vejret holdt tørt.

Vejret holdt tørt.

"Det gik godt, og vejret var med os. Der var masser af mennesker og gang i den i hele byen, og ikke mindst børnene morede sig meget," siger Klaus Bischoff, der er indehaver af butikken CHOFF i Gilleleje og var med til at arrangere aftenen. Der blev solgt en masse røde næser fra butikkerne, fortæller Klaus Bischoff, og børnene kunne blandt more sig med at få en ridetur på en kamel eller på et æsel, og der var også ansigtsmaling, klovnenumre og cirkusmusik i Gillelejes gader.

Der var æsel- og kamelridning til kulturaftenen.

Der var æsel- og kamelridning til kulturaftenen.

Kulturaftenen stod i klovnenes tegn.

Kulturaftenen stod i klovnenes tegn.

Publiceret 17 September 2019 16:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici