Sidsel Jensen, Inge Thillemann og Inge Andreasen håber alle, der sker noget med lortelugten i deres lejligheder. Foto: Jens Berg Thomsen

Sidsel Jensen, Inge Thillemann og Inge Andreasen håber alle, der sker noget med lortelugten i deres lejligheder. Foto: Jens Berg Thomsen

Ældre fanget i konstant lortelugt: 'Boligkontoret Danmark må tage sig sammen'

Problemer med vand og lugt plager ældre beboere i Karlsmindehaven i Græsted

Af
Jens Berg Thomsen

lugt Normalt må man ikke skrive lort i avisen, men i dette tilfælde er der ingen vej udenom. En række beboere i Karlsmindehaven i Græsted har problemet tæt inde på livet: Der lugter ganske enkelt af lort i deres lejligheder.

"Det kommer fra det skab der, og så kommer lugten også lidt i bølger," siger Inge Andreasen, der er en af tre beboere, som Ugeposten møder til en kop kaffe.

"Jeg har også lugten," fortæller en anden beboer, Inge Thillemann.

"Når jeg har gæster, og de åbner skabet, er det alle, der siger fy for pokker. Selv blikkenslageren siger det," fortæller Inge Andreasen.

En tredje er Sidsel Jensen, der flyttede ind tilbage i februar i år, og dagen efter begyndte problemerne med en oversvømmelse af kloakvand i badeværelset.

"Vi er gale allesammen," siger Sidsel Jensen om situationen.

Oversvømmelsen var én ting, men et par måneder efter begyndte lortelugten at dukke op i køkkenet.

"Den første, der fik det at vide, var en reservevicevært, der var herude på det tidspunkt. Han fik så en slamsuger herud, men det gjorde det faktisk værre. Der har også været et kamera dernede, og de kan ikke finde ud af, hvad der er galt med rørerne," siger hun.

Inge Thillemann fortæller, at i den ende af byggeriet, hvor hun bor, har vand fra et kloakdæksel undermineret fliserne omkring, så de ligger løst, og det er et problem, hvis man er gangbesværet.

"Jeg har gjort opmærksom på det, men der er ikke gjort noget med det. Og nogle af mine naboer går ikke så godt og bruger rollator. Det er ikke så godt. Selv bruger jeg stok, men jeg ved, fliserne er løse, og jeg går udenom. Men det kan de andre ikke, fordi de har en rollator foran sig, så jeg håber på, at de ikke falder og brækker et ben eller et eller andet," siger Inge Thillemann.

Der er også et dæksel ude på parkeringspladsen, der giver et ordentligt klap, hver gang en bil kører henover det, fortæller de tre beboere i Karlsmindehaven.

"Nej, hvor det altså stinker," konstaterer konstaterer Inge Andreasen ved sit køkkenbord.

"En af vores naboer lægger badehåndklæder i entreen, så vandet ikke løber videre. Men selv har jeg heldigvis ikke det problem. Altså bortset fra lortelugten," siger Inge Andreasen.

Helt grelt er det i to andre lejligheder, der ligger lavere. Her er beboerne blevet genhuset, mens der bliver arbejdet på problemerne.

"Det er lidt irriterende, når man har gæster, og det første, man er nødt til at sige, er, at det altså ikke er på grund af mig, her lugter," siger Inge Andreasen.

"Det værste er alt det vand, der er her. En af vores naboer lægger sandsække, så snart hun kan se, at det begynder at regne," siger Inge Thillemann.

"Jeg har også et problem med toilettet, hvor det nogle gange fosser op med vand," siger Sidsel Jensen.

Håber der sker noget

De tre håber, at det får en effekt, at deres historie nu kommer i Ugeposten.

"Vi håber, at der sker noget, og at Boligkontoret Danmark tager sig sammen og finder ud af, hvad der er galt," siger Inge Andreasen.

De tre kan berette om, at der har været folk ude en del gange, men foreløbigt har det ikke udløst et resultat.

"Når vi har henvendt os, går der gerne en tre uger, inden de er her. Det er sket syv-otte gange i alt, og folkene, der kommer herud, er også frustrerede," siger Sidsel Jensen.

Ugeposten har været i kontakt med Boligkontoret Danmark. De arbejder på et svar.

Publiceret 16 September 2019 10:00