Det nye mountainbike-spor er 30 km. lang og er allerede kåret som et af de bedste i landet. PR foto

Det nye mountainbike-spor er 30 km. lang og er allerede kåret som et af de bedste i landet. PR foto

Ny mountainbike-festival

MOTION Er man til natur og udendørs aktiviteter, så er Mountainbike-festivalen i Tisvilde søndag 15. september lige noget. Her kan man for eksempel få en tur på pump track-banen, prøve bunny hop, gå på slackline eller få en guidet cykeltur i det naturskønne område.

Derudover bliver en ny 30 kilometer lang mountainbike-rute i det kuperede nordsjællandske landskab indviet. Det er Halsnæs og Gribskov Kommuners helt nye mountainbike-spor, som i øvrigt er kåret til et af Danmarks bedste, der indvies.

Ruten er et såkaldt blåt spor, hvilket betyder at det kan gennemkøres uden særlige forudsætninger.

Der er også børneløb på mountainbike under festivalen, som man kan melde sig til både før og på selve den store dag.

Her er der også is, pølser og smagsprøver på vildtkød til alle. Og så kan man møde den energiske mountainbike-cyklende vejrvært Peter Tanev.

Festivalen begynder klokken 10 og slutter 15.30 på adressen Nyvej 133, Asserbo, ved den store p-plads.

-feldt

Publiceret 13 September 2019 15:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici