Arkivfoto af spejdere.

Arkivfoto af spejdere.

Jagter ny rekord

Rekord Spejdere fra Frederikssund, Halsnæs og Gribskov kommuner mødes i weekenden 13. til 15. september på Carlsvej i Frederiksværk for at udføre rekorder og spejderdyste.

Der kommer spejdere fra Hundested, Helsinge, Ramløse, Slangerup, Frederiksværk, Frederikssund og Melby til denne årlige spejderturneringsdyst. De cirka 40 telte slås op på discgolfbanen på Carlsvej i Frederiksværk.

"Fire trofæer, bøffelhorn, elggevir, kronhjort og rådyrgevir bliver der kæmpet om – men mest af alt gælder det om at deltage. De store spejdere har to overnatninger, og de små spejdere en overnatning. Alle patruljer af spejdere bygger deres egen lejrplads med telt og køkkenfaciliteter og lever spejderlivet der. Der forventes op mod 200 spejdere til denne dyst, som Sct. Georgsgilderne i Frederikssund og Frederiksværk har arrangeret siden 1958," skriver Sct. Georgsgilderne i en fælles pressemeddelelse.

Lørdag skal spejderne ud på 10 spændende rekordforsøg, blandt andet ”jorden er giftig”, vand, mad, spejder, ild, skøre ting, klamme ting, juleting og højderekorder. Indhold på opgaverne er selvfølgelig hemmelige for spejderne.

Publiceret 13 September 2019 16:00