Oliespild skabte kaos

Det vrimlede tirsdag med blå blink i Helsinge. Ikke fordi der var sket en ulykke. Faktisk var udrykningskøretøjerne til stede for at forhindre, at der skulle ske ulykker.

En traktor havde omkring kl. 17 spildt en større mængde hydraulikolie på Skolegade. Olien var fordelt på en kilometers asfalt.

Det fik Frederiksborg Brand & Redning til at rykke ud. De spærrede blandt andet den ene vejbane af i nogle timer.

"Her er spejlglat. Det kunne vi selv mærke, da vi ankom. Det er rigtig svært at bremse," sagde indsatsleder Thomas Danholm til TV2 Lorry om oliespildet.

Frederiksborg Brand & Redning gav efterfølgende olien et opløsningsmiddel, hvorefter det blev spulet væk.

Publiceret 11 September 2019 11:30

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.