Nu får Helsinge ny bydel med 700 boliger

Med salget af Klynge 2 begynder Troldebakkerne i udkanten af Helsinge at tage form. Visionen er en helt ny bydel. Venstre stemte imod salget

Af
Claus Johansen

byudvikling ”Snart vil hele området summe af liv”, siger udvalgsformand Pernille Søndergaard.

Årsagen er, at Gribskov Kommune netop har solgt Troldebakkernes Klynge 2. Det betyder, at der til næste sommer vil være gang i byggeriet af nye private boliger.

Også Klynge 3 er i gang med at blive modnet og gjort salgs- og byggeklar. Den vil til næste år blive udstykket i parceller med henblik på selvbyg. Det vil sige, at borgere eller kommende borgere i Gribskov Kommune kan købe en grund og selv bestemme, hvilket hus de ønsker at bygge på grunden inden for den gældende lokalplan.

Derimod er Klynge 1 endnu ikke solgt og sendes derfor i et nyt udbud.

Klynge 2 udgør 10.080 kvadratmeter og giver mulighed for at opføre parcelhuse og/eller tæt-lav bebyggelse.

Salgsprisen offentliggøres først, når købsaftalen er underskrevet.

Venstre stemte imod

Venstre var imod salget, fordi salgsprisen efter partiets mening er for lav:

Venstre mener, at kommunens likviditet er presset, og at den opnåede pris på klynge 2 er for lav, samtidig med usikkerhed på, hvilke omkostninger kommunen påtager sig, og ikke mindst hvilken yderligere likviditetsbelastning dette medfører.

Venstre forsøgte sig derfor med et ændringsforslag, som imidlertid kun blev støttet af Venstre og Betina Sølver.

”Det er et vigtigt skridt for Helsinge og hele Gribskov Kommunes vækststrategi, at vi nu har solgt den første klynge. Troldebakkerne bliver en meget attraktivt bydel, som forbinder byen med landlig idyl. Som beboer i Troldebakkerne kommer man tæt på alt, har sin egen station og en bolig, der er bygget i tæt symbiose med de grønne områder. Det er et godt projekt, og det glæder mig, at vi nu for alvor er i gang”, siger Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov), som er formand for udvalget'Udvikling, by og land'.

Op til 700 boliger

Troldebakkerne er ca. 70 hektar og vil som færdigudbygget bydel bestå af op til 700 nye boliger. Med salget af Klynge 2 og salgsforberedelse af Klynge 3 er næste skridt at sælge Klynge 1. Den er derfor nu sendt i genudbud.

”Klynge 1 har også været i udbud, men byrådet har besluttet at sende den i genudbud, da der ikke var tilfredshed med de indkomne bud. Men vi ved, at der er flere der er interesserede, så vi er meget fortrøstningsfulde. Det vigtige er at underbygge den udvikling, vi ønsker. Og det er vi godt på vej til nu”, siger Pernille Søndergaard.

Hvis man kører forbi området i den kommende tid, vil man opleve spirende aktivitet.

Banen er i øjeblikket ved at etablere byggeplads til det nye trinbræt i forbindelse med igangværende sporarbejder.

Det nye trinbræt forventes åbnet i løbet af 2021, når mindst 70 af boligerne i Troldebakkerne har fået nye beboere.

Publiceret 11 September 2019 07:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.