Den nye regering lover ikke noget omkring Hillerødmotorvejens forlængelse. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Den nye regering lover ikke noget omkring Hillerødmotorvejens forlængelse. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Venstre om kommende motorvejsforlængelse: Der er skabt massiv usikkerhed

Lokalt valgt folketingsmedlem krævede svar fra minister

Af
Jens Berg Thomsen

I år 2023 skulle arbejdet gå i gang, og i 2028 skulle den være klar: Den forlængede motorvej helt til Hillerød.

Men den plan kunne man læse i en investeringsplan fra den daværende regering, og siden er en ny trådt til. På et samråd forleden sagde den nye transportminister Benny Engelbrecht (S), at alle de hidtidige planer, herunder Hillerødmotorvejens forlængelse var "et blankt stykke papir". På mødet deltog Hans Andersen (V), der blev valgt ind i Nordsjællands Storkreds, og han ville gerne vide, om Hillerødsmotorvejsprojektet stadig havde "højeste prioritet."

"Hvis der er bred tilslutning i Folketinget, så er det også noget, vi når at få færdigt," sagde transportministeren i samrådet.

Men svaret stiller ikke Hans Andersen tilfreds.

"Jeg mener, at ministeren har skabt massiv usikkerhed om, om motorvejen til Hillerød bliver til noget. Aftalen før valget var, at arbejdet med forlængelsen skulle begynde i 2023, og jeg vil gerne påpege, at projektet er støttet af borgmestrene i Hillerød og Gribskov og socialdemokratiske folketingskandidater," siger Hans Andersen.

"Så vidt, jeg hørte på Nick Hækkerup (folketingskandidat og senere justitsminister (S), red.) i valgkampen, så støttede han en motorvej helt til Hillerød. Så jeg oplever i øjeblikket, at socialdemokraterne løber fra det, og nu kan vi ikke få svar fra ministeren om, om han støtter motorvejen til Hillerød," siger Hans Andersen, der begræder, at regeringen og dens støttepartier nu vil arbejde videre med den såkaldte togfond, der blandt andet indeholder en ny bro over Vejle Fjord i Jylland samt kortere togrejsetid mellem større byer i Danmark.

Togfonden har ifølge Hans Andersen regeringen og støttepartiernes førsteprioritet.

"Vi forventer da, at ministeren vil drøfte infrastruktur med Folketingets øvrige partier. Hvis de først skal diskutere togfonden og får det på plads, vil jeg da beklage det. Det er spild af penge i en situation, hvor vi holder i kø her i Nordsjælland. Og det bliver kun værre af, at man vil bruge pengene på en ny bro over Vejle Fjord og rette skinnerne ud for at spare et par minutter. Jeg vil fortsat presse på for, at Hillerødmotorvejen skal forlænges, og at arbejdet begynder i 2023."

FAKTA

Spørgsmål til samrådet

Hans Andersen stiller på et samråd i Folketingets transportudvalg spørgsmål til Hillerødmotorvejens forlængelse:

"Glæden var stor i foråret. Mange års kamp var gået forud. Pengene blev sat af til at gennemføre motorvejen helt til Frederikssundog og til Hillerød. Begejstringen kom også fra socialdemokratiske folketingskandidater. Nu kan jeg forstå, at der er et blankt stykke papir. Men i forhold til de projekter, der er i Nordsjælland, er der ikke god tid. Det, jeg skal høre ministeren om, er, om investeringerne i den blå infrastrukturplan har den samme høje prioritet nu. Vil ministeren bekræfte det? Det betyder faktisk noget for bilisterne, og det betød noget for de socialdemokratiske folketingskandidater.

Transportminister Benny Engelbrecht:

"Jeg har dyb respekt for, at man skal- og bør kæmpe for det område, man er valgt i. Men det er også klart, at de projekter, du nævner, er projekter der var i den tidligere regerings plan, og at de skulle være færdige i 2028. Men hvis det er noget, der er bred tilslutning til i et forlig i Folketinget, så kan vi også nå det. Men det afhænger også, hvad Venstre har med ind til bordet."

Kilde: Folketingets TV

Publiceret 27 August 2019 10:22

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.