Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mindeord: Det Gamle Posthus har mistet en af sine tro væbnere

Mindeord I mandags mistede vi en af Det Gamle Posthus idemagere og tro væbner.

Bent Arly Mathiesen var en af de aktive tilflyttere i Gilleleje. Han kom fra Lynge hvor han i en årrække var aktiv politikker i Allerød kommune.

Bent havde et stort Iværksættergen. I den korte tid han boede i Gilleleje nåede han at sætte sit præg på byen. Ikke alle Bents ideer er blevet gennemført endnu, bla hans ide om en kulturakse gennem byen har vi stadig til gode.

Bent var en af frontkæmperne for at bevare Gilleleje Gamle Rådhus og Alderdomshjem som borgerhus og vandrehjem. Gennem møder med byrådet, læserbreve og hans mange ideer var han med til at styrke arbejdet for de frivillige foreninger i Gilleleje.

Da pyramiden blev solgt var Bent en af idemagerne og drivkræfterne til at skabe grundlaget for "Gilleleje Gamle Posthus”.

Bent formåede med sin utrolige viden og politiske tæft at hæve diskussionerne og skabe grundlaget for en positiv og sammenhængende indsats.

Vi vil savne Bent for hans store indsigt - kammeratskab - humor og vid.

Gilleleje Gamle Posthus

Publiceret 14 August 2019 10:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.