Forretningsudvalget i Region Hovedstaden skal tirsdag diskutere en eventuel lukning af trinbrættet i Søborg. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Forretningsudvalget i Region Hovedstaden skal tirsdag diskutere en eventuel lukning af trinbrættet i Søborg. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Politikere kæmper mod lukning af trinbræt: 'Det er den helt forkerte vej at gå'

Region Hovedstaden overvejer at nedlægge Søborg Trinbræt for at spare tid, men i Gribskov Kommune har den idé ikke fået en god modtagelse.

Formand for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune Pernille Søndergaard (NG) mener, at en nedlæggelse vil ramme de lokale hårdt.

"Det vil gå ud over vores lokale indbyggere og folk med arbejde i området, der bruger trinbrættet dagligt. Og vi har jo også turister, vi gerne vil give god service. For eksempel har vi store projekter som nationalparken og genoprettelsen af Søborg Sø, som vil give endnu flere brugere af trinbrættet,” siger Pernille Søndergaard i en pressemeddelelse.

Forslaget om at nedlægge Søborg Trinbræt bliver behandlet i forretningsudvalget i Region Hovedstaden tirsdag. Det sker i forbindelse med den årlige ændring af køreplanerne for Lokaltog A/S, hvor der er behov for at spare tid.

Men står det til politikerne i Gribskov bør man altså se på andre området for at finde eventuelle tidsbesparelser. Næstformand i Udvikling, By og Land Bent Hansen (V) mener, at der er blevet skåret nok i den lokale offentlige transport i Gribskov Kommune.

Blandt andet ved Pårup og Gilleleje Øst, hvor togene nu kun stopper hver anden gang.

”Vi er en kommune, der er i gang med at bygge nye boligområder, og vi vil rigtig gerne tiltrække flere borgere. Derfor er det den helt forkerte vej at gå at fjerne mere offentlig transport. Så lad os i stedet tale om, hvordan vi kan få køreplanerne til at gå op på andre måder,” siger Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Publiceret 13 August 2019 11:10

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici