Kom af med stegefedtet på køkkenvæggen med opvaskemiddel eller universalmiddel. Skal der stærkere midler i brug, så se opskriften i artiklen. Foto: Arkivfoto.

Kom af med stegefedtet på køkkenvæggen med opvaskemiddel eller universalmiddel. Skal der stærkere midler i brug, så se opskriften i artiklen. Foto: Arkivfoto.

Effektiv blanding: Sådan fjerner du stegefedt på væggen

Det kan du gøre effektiv med denne blanding

Af
Malte Abildgaard Christensen og Rikke Berg

Videncentret Bolius

tips Har du stegefedt på flisevægge, ståloverflader eller vægge med vinyl, kan det oftest fjernes med vaskeaktive stoffer, fx universalmiddel eller opvaskemiddel - fjernes med en mikrofiberklud.

Hvis ikke, så brug nedenstående råd og få en ren køkkenvæg.

Hvis du har tapetvæg i køkkenet, skal du ikke bruge blandingen. På tapetvægge kan det være vanskeligt at få fedtpletter væk, da tapetet suger fedtet til sig. Her må du prøve at tørre af med en blød klud evt. tilsat lidt rengøringsmiddel.

Lav denne blanding

En blanding bestående af opvaskemiddel og salmiakspiritus doseret i vand kan fjerne selv de mest genstridige pletter af fedt med mere. Følg nedenstående anvisning og måleforhold, men justér mængderne så de passer til din rengøringsopgave.

• 2 dl opvaskemiddel

• 2 spsk. 8 % salmiakspiritus

• Dosér 1/4 dl til 5 liter vand

Sådan fjerner du stegefedt fra væggen:

1. Smør/spray blandingen på væggen.

2. Skrub efter med en svamp eller mikrofiberklud, hvis fedtet sidder godt fast.

3. Tør væggen af med en tør, blød klud.

Publiceret 11 August 2019 10:00

Julekoncert i Helsinge kirke

Jul For første gang nogensinde bliver der afholdt julekoncert i Helsinge Kirke. Det sker 7. december klokken 15.

Initiativet er kommet fra nogle af kirkens medarbejdere, og de lover, at deltagerne garanteret er i julehumør, når de går hjem efter arrangementet. Eftermiddagen er planlagt således, at der er julemusik for alle generationer. Julesalmerne er valgt af kendte borgere i Helsinge, og de fortæller inden salmerne synges, hvorfor netop denne salme er deres favorit, blandt alle julens mange smukke melodier.

Kirkens organist Henrik Carlsen spiller på kirkens orgel således, at deltagerne kan synge med på de valgte julesalmer. Ind imellem synger Purnima Ortved nogle af de sange, hun har fremført i kirken i løbet af året blandet med kendte julesange. Hun bliver akkompagneret af kirkens kordegn Leif Hauge Christensen på keyboard.

Arrangementet er gratis.