Morten Marcher og resten af U2-kopibandet Die Herren spiller unplugged til september i Helsinge og Gribskov Kultursal.

Morten Marcher og resten af U2-kopibandet Die Herren spiller unplugged til september i Helsinge og Gribskov Kultursal.

Die Herren spiller unplugged-koncert: Helsinge bliver prøveballon

Trommesættet er skiftet ud med en peruviansk tromme, når U2-kopierne Die Herren giver koncert i Gribskov Kultursal

Af
Jens Berg Thomsen

Foto: Lars Christiansen

koncert Normalt er der fuld knald på, når bandet Die Herren spiller U2's velkendte sange for fuld musik over for et publikum, der som regel står op og ganske sikkert har en fadøl i hånden.

Men den 3. september i Helsinge skal det være anderledes. Væk er trommesættet med bækner og tam-tam'er. Og væk er de elektriske guitarer. I stedet udgør en tromme fra Perú - en såkaldt "cajón" rytmen, og akustiske guitarer og akustisk bas udgør toneinstrumenterne. Det er første gang, Die Herren kommer til at opføre "unplugged"-konceptet, der var kæmpestort i 1990'erne på musikkanalen MTV, hvor alverdens af datidens store navne gav koncert siddende og med akustiske instrumenter.

"For det første vil vi gerne udvikle os. Og så bliver vores publikum også ældre," siger forsanger i Die Herren Morten Marcher, da han besøger Ugeposten og fortæller om den kommende koncert, der foregår i Gribskov Kultursal.

Denne aften, den 3. september, vil bandet sidde nede foran scenen, og publikum vil være helt tæt på.

"Normalt spiller vi festkoncerter, og det har vi gjort siden 1991 år efter år efter år. Nu vil vi prøve at give folk en ny oplevelse med musikken og en mere let oplevelse. Det er et blødere lydbillede, og koncerten foregår på en hverdagsaften, en tirsdag. Publikum kommer helt tæt på os og kan måske endda kan komme til at tale med os," siger Morten Marcher.

"Gribskov er et pilotprojekt. Vi har spillet unplugged før i kirker, men aldrig i en kultursal, så det bliver nyt for os," siger han.

De mere sjældne perler

Die Herrens intimkoncert vil byde på nogle af de store hits - spillet akustisk. Men Man kan også opleve "de mere sjældne perler," siger Morten Marcher.

"Et af numrene bliver 'Running to Stand Still", som efter min mening er det bedste nummer, U2 har skrevet. Det er mit yndlingsnummer med dem," siger han.

Hvad man ellers kan høre, ligger ikke fast endnu.

"Normalt er U2-sangene sovset ind i guitareffekter, og nogle af deres sange decideret skrevet til at skulle være netop det. Det kan være svært at genskabe akustisk. Nogle numre virker ganske enkelt ikke, og dem har vi naturligvis ikke taget med.

Siden bandets grundlæggelse i 1991 er orkesteret kun blevet bedre, fortæller forsangeren.

"Når jeg hører os fra dengang, så spillede vi da. Men jeg kan også se, hvor gode vi er blevet hen ad vejen. Vi har aldrig spillet bedre, end vi er nu. Jeg har aldrig sunget bedre. Jeg er 58 år, og det er faktisk først nu, jeg er begyndt at synge fedt. Vi håber på en fantastisk tirsdag i Helsinge. Vi lover at være så nærværende, vi kan," siger han.

Billetter findes på Gribskov Kultursals hjemmeside.

Publiceret 11 August 2019 10:24