DEBAT: Er det hærværk - eller simpel smålighed?

Af
Nira Glad

Holløselund Strandvej 2

3220 Tisvildeleje

debat “Ældre dame falder baglæns ned ad strandtrappe i kendt dansk badeby og slår sig ihjel….”, kunne have været dagens avisoverskrift.

”Nu har jeg gået her på trappen i 40 år, siden vi købte huset heroppe… Nogen har fjernet brættene for foroven og forneden på trappen med søm stikkende ud og ødelagt det for andre”, siger en dame på stranden, mens en familie på fire forcerer trappen.

Der verserer øjensynligt en retssag om trappen til stranden Melbys Vænge i Tisvildeleje, men hvem er det, der er så smålig at forhindre sommerens badegæster i at få adgang til stranden? Nogen har åbenbart deres så meget på det tørre, at de ikke kan unde andre samme goder, som de selv nyder godt af.

Allemandsretten eksisterer ikke i Danmark som i vores søsterland, men derfra til bevidst at ødelægge det for andre strandgæster er ren chikane.

Mon det overhovedet er lovligt at destruere trappen, mens retssagen er i gang, og ingen afgørelse er truffet?

Det er i hvert fald idioti og dårlig karma, hvilket passer meget dårligt til det ellers så rummelige Tisvilde.

Publiceret 10 August 2019 10:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl