Nu får facaden en ordentlig tur på det gamle posthus i Gilleleje.

Nu får facaden en ordentlig tur på det gamle posthus i Gilleleje.

Det gamle posthus fejrer fødselsdag med renovering

Gillelejes gamle posthus – nu kulturhus – kan snart fejre sin første fødselsdag. Kommunen er allerede kommet med den største gave: en udvendig renovering.

Af
Marie Varming

fødselsdag Der skal sandblæses, spartles, pudses og males hele vejen rundt på Gillelejes gamle posthus, som det seneste år har fungeret som kulturhus. Kommunen har nemlig afsat penge til projektet, efter at kulturhusets bestyrelse har krydset alt, hvad der kan krydses, for at det skulle ske.

”Der skal sandblæses, spartles og males, og alle vinduerne skal også have en tur. Det bliver godt, at folk også kan se udenpå, hvor flot huset er,” siger formand Jette Brinch om renoveringen, som begynder her i august.

Indvendigt er huset allerede i topform, da kommunen i samarbejde med frivillige kræfter i huset har istandsat det. Men også haven omkring huset vil komme på niveau med resten.

”Vi har fået 20.000 kroner af Jens Bo Larsens Mindelegat, og vi har også lidt på kistebunden. Det skal bruges til græsplæne og nogle træer til haven. Vi skal også have et ægte Gillelejerækværk,” siger formanden stolt.

Huset kan allerede nu betegnes som en stor succes.

”Vi har haft 403 bookninger fra vi åbnede til 1. april i år, og det beviser jo, at der har været stor brug for huset,” siger Jette Brinch.

Det er alt fra sangkor, veteraner, livreddere, pårørende til demente og yogaentusiaster, der har slået deres folder i huset.

Fest i september

Huset er lukket hele august, men i september, når aftenskoleholdene går i gang igen, åbner det, selv om det muligvis ikke er helt færdigt endnu udenpå. Efter planen skulle huset være færdigrenoveret i september, hvor der også vil blive holdt en lille fest for husets brugere, frivillige og bestyrelsen.

”Jeg regner med, at huset står klar i september, men du ved, hvordan det er med håndværkere. Man skal passe på med at love noget,” siger Jette Brinch med et smil.

Publiceret 09 August 2019 07:00