Sildens dag i Gilleleje blev igen en stor succes. Havnen var fyldt med sildespisende mennesker.

Sildens dag i Gilleleje blev igen en stor succes. Havnen var fyldt med sildespisende mennesker.

Rekordomsætning: Giver 100.000 kr. til lokale aktiviteter

Rotary i Gilleleje kunne glæde sig over rekordomsætning på Sildens Dag, hvor overskuddet ubeskåret går til sociale og sportslige aktiviteter

Af
Flemming Saugmann / Foto: Lars Christiansen

Hvor mange kasser fisk der blev tømt af de mere end 800 mennesker på molen ved Fiskernes Auktionshal i Gilleleje Havn, er de ikke færdige med at tælle endnu.

Men da kassen blev gjort op, kunne arrangørerne fra den lokale Rotary klub glæde sig over, at man nok, takket være rundhåndede lokale sponsorer og flittige frivillige medlemmer, rundede de 100.000 kr. i overskud. Penge som ubeskåret til at støtte lokale aktiviteter, og som kan søges straks efter nytår.

Når beløbet blev så fornemt på 15-års jubilæums-dagen skyldtes det dog ikke mindst en rundhåndet skærv fra vejrguderne, der lokkede mange til og sørgede for, at silden og de kolde øl kunne nydes i bagende sol… og skylles ned med god musik og en mild gaveregn fra de lokale butikker og virksomheder, der sammen med Græsted Revyen havde sponsoreret gaver, som revydirektør René Richard udtrak med upartisk hånd.

Strålede om kap med solen gjorde også den lokale psykolog Jette Glædeshøj, der som nyvalgt, og den første kvindelige, præsident i Rotary debuterede som Sildens Dag-arrangør. “Og det gik jo forrygende,” siger hun med et smil, og håber hun får lige så stor succes med at skaffe flere kvinder ind i klubben. “For vi er ikke engang en håndfuld endnu, og jeg er sikker på, at der her i byen er mange flere, som gerne vil være med til at lave et stykke frivilligt arbejde. Vi skal bare lige have fundet dem.”

Publiceret 07 August 2019 11:30

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici