Der er garanti for fest og god stemning, når Av, Min Guldtand arrangerer deres første store koncerter.

Der er garanti for fest og god stemning, når Av, Min Guldtand arrangerer deres første store koncerter.

Musik i Lejet: Lokale får chancen foran 10.000 festivalgæster

Af
Jeppe Helkov

debut Der er masser af nye initiativer på programmet, når årets Musik i Lejet løber af stablen. Seneste tilføjelse er tre koncerter med lokale kunstnere. Bag dem står den lokale forening Av, Min Guldtand.

Eventarrangørerne Av, Min Guldtand har ellers ikke eksisteret i mange måneder. Alligevel får de nu chancen for at prøve sig af på den ypperste scene.

"Vi elsker folk, der tager initiativ og har lyst til at føre noget ud i livet. Og det har Av, min guldtand. Vi kan genkende os selv i det, de laver. De har lyst til at skabe noget. Det er megafedt, at de så bare startet deres egen ting. Så det var helt oplagt at give dem en træningsbane, hvor de kan prøve sig af. Og så er det bare en ekstra bonus, at de er lokale," siger festival-leder Andreas Grauengaard.

For en af stifterne af Av, min guldtand, Arthur Green er det en drøm, der går i opfyldelse. Det selvom de ikke selv skal op på scenen.

"Det er totalt fedt. Det er totalt fedt, at vi selv kommer til at stå for to koncerter. Og det er totalt fedt, at vi bliver bakket så meget op af Musik i Lejet. Vi er ret stoked over at få lov til at være med i Lejet. Det er en drøm. Vi er altid selv kommer der, og nu skal vi selv være med. Det er ret cool," siger han.

Av, Min Guldtand begyndte ellers selv som en rapgruppe. Men hurtigt fandt de ud af, at det var endnu sjovere at stå bag scenen.

"Jeg har lavet projektet sammen med vennerne fra Tisvilde. For nogle år siden var vi en lille rapgruppe, og så skulle vi arrangere vores egen koncert til Forår i Lejet. Så blev det en tradition, at vi gjorde det. Nu har vi valgt kun at satse på at arrangere," siger Arthur Green, der fortæller, at oplevelsen til Musik i Lejet bliver ekstra fed af, at deres koncerter bliver med lokale musikere. Blandt andre Moody, der for nylig blev portrætteret på DR.

Og står det til de unge event-magere skal der meget mere gang i Tisvilde. Især om vinteren.

"Ideen med at starte op er at give noget tilbage til Tisvilde. Da jeg var yngre, tænkte jeg altid, at der ikke at lave i løbet af vinteren. Det kunne være sjovt, hvis også der var noget fedt at tage sig til i de kolde måneder. Hvis man kan vise, at Tisvilde er en helårsby. Både for unge men også for voksne."

"Har i begyndelsen har vi kun lavet koncerter. Men vi vil også gerne lave andet. Som en café-aften for hele byen. Tanken er at lave arrangementer, der kan samle hele byen i vinterhalvåret," siger han.

De koncerter, Av, Min Guldtand arrangerer, blev afholdt på Fiskerbarens Scene fredag og lørdag fra 18-18.45.

Publiceret 17 July 2019 11:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici