Virksomheden er dømt for at have sendt 347 e-mails til 74 forbrugere uden deres samtykke. Modelfoto: Adobe Stock

Virksomheden er dømt for at have sendt 347 e-mails til 74 forbrugere uden deres samtykke. Modelfoto: Adobe Stock

Firma fra Tisvildeleje får bøde for spam

Retten i Helsingør har idømt virksomheden Chokpris ApS (nu Smuk Indretning ApS), som holder til i Tisvildeleje, en bøde på 34.700 kroner for at sende spam til forbrugere. Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

Virksomheden Chokpris ApS, der nu har skiftet navn til Smuk Indretning ApS, har sendt markedsføringsmateriale til forbrugere uden at kunne dokumentere, at forbrugerne havde givet samtykke til det.

Retten i Helsingør har idømt virksomheden en bøde på 34.700 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven. Virksomheden er dømt for at have sendt 347 e-mails til 74 forbrugere uden deres samtykke.

I 2016 modtog Forbrugerombudsmanden klager fra forbrugere, der fik tilsendt spam fra domænerne @chokpris.dk og @prishunter.dk, som virksomheden Chokpris ApS stod bag. Klagerne medførte, at Forbrugerombudsmanden sidenhen politianmeldte virksomheden for at have overtrådt markedsføringsloven.

Chokpris ApS udeblev fra domsforhandlingen.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard-Nielsen siger:

”Som forbrugere har vi ret til at kunne fravælge elektronisk markedsføring. Hvis ikke virksomhederne sikrer sig, at vi har givet et gyldigt samtykke, før de begynder at sende markedsføringsmateriale direkte til os, risikerer virksomhederne at overtræde forbuddet mod spam og få en bødestraf.”

Ifølge markedsføringsloven må en erhvervsdrivende ikke kontakte nogen ved brug af elektronisk post (fx mail eller SMS), medmindre den pågældende har givet sit forudgående samtykke hertil.

CJ

Publiceret 16 July 2019 13:30

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici