De kom fra nær og fjern og i alle aldre, selv om de yngre årgange var i massivt overtal. Og som det fremgår af billedet, leverede Suspekt varen til de 6.000 tilhørere.

De kom fra nær og fjern og i alle aldre, selv om de yngre årgange var i massivt overtal. Og som det fremgår af billedet, leverede Suspekt varen til de 6.000 tilhørere.

Bakkefesten slog alle rekorder

Af
Flemming Saugmann og Lars Christiansen (foto)

party Med en omsætning på over 2,5 millioner kr. havde arrangørerne svært ved at få armene ned.

”Hvis bare vi slipper for regnvejr eller super-strandvejr, er det op til at os selv og valg af de rigtige artister til at underholde, at få folk fra nær og fjerne til at troppe op til Bakkefesten,” sagde festivalformand Kurt Larsen fredag, før Bakkefesten gik i gang.

Og formanden fik alle sine ønsker opfyldt. Vejrguderne gjorde, som de havde lovet, og på scenen underholdt Wafande og Shaka Loveless flere end 5.000 mennesker om fredagen, mens topnavnet lørdag var Suspekt, hvor flere end 6.000 mennesker havde løst billet, så totalomsætningen, da kasserne blev gjort op søndag var på intet mindre end 2.6 mio. kr.

”Det er bare helt fantastisk og med en stigning på 20 procent fra kanonåret sidste år, hvor vi holdt 100 år jubilæum, er der bare at sige tak til os selv og de mange tusinder, der i weekenden havde fundet vej til Bakkefesten,” siger en jublende glad formand for Bakkeselskabet.

Og pengene falder fortsat på et tørt sted. Strandbakkeselskabets motto har fra starten været ”Køb stranden Fri”, hvad der kun er gjort muligt gennem indtægter fra den årlige bakkefest, der første gang blev afholdt i 1919: Hvor det netop blev stiftet for at købe stranden fri, så der stadig ville være arealer med strand, der er offentligt tilgængelige.

I dag går det meste af tiden dog med at arrangere den årlige Bakkefest, hvor overskuddet går til at sikre og renholde de rekreative arealer langs strandene.

Publiceret 16 July 2019 10:30

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici