”Det er vigtigt, at der er udvikling i Tisvildeleje,” siger Anders Buhl, som nu igen driver Tisvilde Bistro - og Månedanserens Baghave. Foto: Lars Christiansen

”Det er vigtigt, at der er udvikling i Tisvildeleje,” siger Anders Buhl, som nu igen driver Tisvilde Bistro - og Månedanserens Baghave. Foto: Lars Christiansen

Spanske vibes på Tisvilde Bistro

Intimkoncerter, social dining og et stænk Mallorca

Af
Claus Johansen

sommerliv Et drys Mallorca, nordisk coolness og masser af kærlighed. Sådan beskriver Anders Buhl konceptet på Tisvilde Bistro, hvor han er tilbage efter en pause i fjor.

”Bistroen er en institution i Tisvildeleje, så jeg er helt vildt glad for at være tilbage,” siger Anders Buhl.

Trods sine kun 40 år er han en gammel kending i byen, hvor han har huseret på de fleste spisesteder og hoteller i byen, blandt andet Helenekilde Badehotel, Tisvildeleje Cafeen, Strandhotellet og Havgården.

Bistroen hylder social dining-princippet ved at servere mindre retter, så man kan smage mere. Maden er bygget op om det grønne, økologiske køkken – dog også med muligheden for en bøf.

Der vil være lounge underholdning fra DJ-duoen Clyb Solay hver aften under middagen, med en DJ og en musiker, eksempelvis en saxofonist, percussionist eller violinist.

Herudover arrangerer Bistroen intimkoncerter med store danske navne som Burhan G, Tim Christensen og Mads Langer samt stand-up shows med Anders Matthesen. Det bliver et mere folkeligt koncept, hvor man blot køber billet til selve koncerten, så man selv kan bestemme, om man ønsker en middag forinden ved et bord, eller om man blot kommer forbi til musikken.

Anders Buhls gamle læremester fra Konrad i København, Martin Dønning Jespersen, er den daglige leder på bistroen.

”Det er vigtigt, at der er udvikling i Tisvildeleje. Jeg kan ikke holde ud, hvis byen står stille. Der skal være oplevelser og noget at komme til byen efter,” siger Anders Buhl, som selv bor i byen.

Ud over Tisvilde Bistro står Anders Buhl også bag Månedanserens Baghave, som i år får en lille aflægger i form af Rambla – en handelsplads med luksuslopper, pop-up-butikker, andedam og meget mere. En familiehave, hvor man også kan shoppe, kalder Anders Buhl det.

”Månedanserens Baghave er et godt tilbud til de mange mennesker, der måske ikke har 500 kroner at gå ud at spise for,” siger Anders Buhl.

Månedanserens Baghave er åben fra 8. juli til 11. august.

Publiceret 12 July 2019 14:30

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici