På en del af Smidstrup Strand kan hunde nu boltre sig frit. Foto: Adobe Stock

På en del af Smidstrup Strand kan hunde nu boltre sig frit. Foto: Adobe Stock

Her er Gribskovs nye hundestrand

På en del af Smidstrup Strand må hunde bade og løbe frit

hundeliv Dele af Smidstrup Strand er gjort til hundestrand. På hundestranden må hunde, under fuld kontrol, bade og være på stranden uden snor, oplyser Gribskov Kommune.

I badesæsonen er stranden opdelt i en hundestrand og en almindelig strand. Opdelingen fremgår tydeligt på stranden. Hundestranden er et forsøg i 2019-2021, som løbende bliver evalueret.

Ingen hunde her

Hunde og andre husdyr må ikke opholde sig på kommunens fire Blå Flag-strande i badesæsonen, som er fra juni til september.

Førerhunde og andre hunde på arbejde er dog undtaget.

De fire strande med Blå Flag er Tisvildeleje, Rågeleje, Gilleleje Vest og Dronningmølle. Afgrænsningen af Blå Flag-stranden fremgår af infotavle på stranden, eller på oversigtskortene.

Hvis du føler dig generet af løse hunde på stranden, kan du ringe til politiet. Overtrædelse af naturbeskyttelsesloven § 22 medfører bødestraf.

På de øvrige strande i kommunen skal hunde være i snor, når de færdes på stranden i perioden 1. april til 30. september. Det gælder også for private strande.

I sommerhalvåret, fra 1. april – 30. september, skal hunde være i snor på stranden ifølge Naturbeskyttelsesloven.

I vinterhalvåret, fra 1. oktober - 31. marts, må man gerne lade sin hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

CJ

Blå Flag-strand

  • er ren og tilses jævnligt
  • har rent badevand og oplyser om den aktuelle vandkvalitet
  • har pligt til at tage det Blå Flag ned ved akut opstået forurening
  • har rene toiletfaciliteter og velholdte bygninger
  • har affaldsordning
  • har livredder i dagtimerne i skolernes sommerferie
  • har særlige aktiviteter i løbet af sæsonen

Publiceret 12 July 2019 13:58

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici