Hovedgaden i Tisvildeleje er godt fyldt i sommerperioden. Derfor kører nogle af transportbilerne til Musik i Lejet gennem skoven. Foto: Jan F. Stephan

Hovedgaden i Tisvildeleje er godt fyldt i sommerperioden. Derfor kører nogle af transportbilerne til Musik i Lejet gennem skoven. Foto: Jan F. Stephan

Svar på kritik: Kørsel igennem skoven mindsker generne

Af
Peter Maarbjerg

Bestyrelsesformand, Musik i Lejet

DEBAT Kørslen igennem skoven er netop indført med henblik på at mindske generne for byens beboere.

Lastbilstransporten er planlagt, så transporten om natten går gennem Hovedgaden og i dagtimerne går via skoven. Det belaster byen mindst muligt, hvor der er flest mennesker i byen.

Alle transporter, der kan og må, kører i nattetimerne gennem Hovedgaden. Det betyder, at hovedparten af transporten ligger på klokkeslæt, hvor de færreste mennesker er vågne og altså går gennem Hovedgaden. Skoven bruges, når det ikke kan lade sig gøre ved anden planlægning.

Over den samlede periode har vi logistikkoordineret, så der er to dage i opstillingsdagene, hvor de fleste transporter ankommer. Det er tirsdag d. 9. juli og mandag d. 15. juli. Langt det meste transport er centreret om disse to dage. I nedtagningen er vi underlagt så stramme tilladelseskrav om at frigive parkeringspladsen til p-pladser, at frakørslen fra pladsen foregår i et højt tempo hele søndagen og mandagen. Samlet set er det fire dage, hvor der er de fleste kørsler og også de dage med flest kørsler gennem skoven.

Alle chauffører som kører for MiL modtager en kørselstilladelse samt information omkring kørslen, hvor de væsentligste hensyn, som chaufførerne skal tage, er beskrevet herunder farthastighed osv. Ruten i skoven går fra Bækkebrovej Parkering til festivalpladsen og fra festivalpladsen og ud via Skovporten. Rute, kørselstilladelse og information til chaufførerne godkendes af Naturstyrelsen.

Derudover er der lavet en værd at vide-folder, som allerede fra næste uge er at finde i flere detailhandelbutikker i Tisvilde. Den beskriver de ændringer, som festivalen medfører i de to uger, hvor festivalen er synlig i Tisvilde.

Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe den bedste oplevelse omkring og af festivalen og arbejder i planlægningen af festivalen ved at tage så mange hensyn som muligt vel vidende, at der er små ændringer i den ellers vante rytme.

Vi glæder os til en snarlig og god festival.

Publiceret 07 July 2019 10:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici