DEBAT: Vores politikere hygger sig vist bare mest med hinanden

Af
Rasmus Villefrance

Hestehave 25

3200 Helsinge

debat På det seneste har vi set en mærkelig tendens.

For det første virker det som om, at alle beslutninger i byrådet tages i enstemmighed. Vores politikere hygger sig vist med hinanden, virker det som om. Samvær og selfies fra solskinsøen. Væk er ideologiske og politiske forskelle. Socialdemokraterne stemmer for udbud af velfærd? Og når det fejler, står Venstres Birgit Roswall for at oprette en kommunal plejeenhed? Meget mærkeligt.

For det andet virker det som om, at beslutningerne ikke rigtig holder. Først skal brandvæsenet væk fra Falck, nu skal det vel tilbage til Falck. Der gik ikke en gang et år. Så skulle børnehaven ind på Tingbakkeskolen, nu skal den blive hvor den er, til forældrenes ærgelse. Så skulle hjemmeplejen hjemtages, senere skulle den udbydes. Og breaking: Nu skal den igen hjemtages! Klart at de private virksomheder er tøvende og er ved at miste tilliden til kommunen.

Og endelig har et stort set enstemmigt byråd besluttet at smide en halv million kroner væk på at undersøge, om Helsinge Bibliotek skal flytte 500 meter ned i Tinghuset. Bygningen er uegnet til formålet. Enhver kan regne ud, at den idé også falder til jorden med et brag, når vi ser prisen for flytningen. Fortsætter det på denne måde, kommer al politik snart til at handle om at omgøre de ting, der blev aftalt et år tidligere.

Hvad er fællesnævneren? Det er, at politikerne hygger sig med at træffe beslutninger i enighed, uden øje for politik og ideologi. Og det er vel netop Nyt Gribskov og borgmesterens kompas: Bare vi er enige, og har det rart, så går det nok. Men det gør det ikke. Det bliver ikke rigtig til noget, det er løb på stedet. Så kære byrådsmedlemmer: Kom ind i kampen og hold fast i jeres politiske kompas. Hos Radikale Venstre er vores prioriteter klare: Vi sætter elevernes læring først. Derfor synes vi - i modsætning til stort set alle byrådspolitikere - at biblioteket skal blive på Nordstjerneskolen. Der er ingen grund til at spilde 500.000 skattekroner på at undersøge andet. Det er uvurderligt i den daglige undervisning for lærere og elever, at der er adgang til et univers af viden i samme bygning som skolen. Det er en god konstruktion både i Helsinge og i Græsted, og den skal ikke ændres.

Publiceret 26 June 2019 16:30

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl