Græsset er for højt i Gribskov. Derfor sætter kommunen nu ind med dagsbøder over for entreprenør. Modelfoto.

Græsset er for højt i Gribskov. Derfor sætter kommunen nu ind med dagsbøder over for entreprenør. Modelfoto. Vira - stock.adobe.com

Kommunen giver dagbøder for højt græs: 'Det er uacceptabelt'

Entreprenør langt bagud med at slå græs og fjerne ukrudt

langhåret Hvis du som borger undrer dig over højt græs og ukrudt i det offentlige rum, så er der en forklaring. Entreprenøren er nemlig så langt bagud, at politikerne i Gribskov Kommune griber ind.

Et enigt formandskab for udvalget for udvikling, By og Land sætter foden ned i forhold til den entreprenør, der har ansvaret for at holde Gribskovs grønne arealer. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Det er uacceptabelt, det vi ser i øjeblikket. Vi er gået ind i turistsæsonen, og vi kan ikke være det bekendt over for hverken besøgende, turister eller vores borgere. Så det skal bringes i orden nu,” siger udvalgsformand Pernille Søndergaard (Nyt Gribskov).

”Vi er ikke tilfredse med situationen. Der er ikke gjort nok for at indhente det forsømte, og selvom vejret er imod os, og den megen regn gør, at ukrudtet vokser lidt hurtigere, så er det i sig selv ikke en forklaring. Nu sætter vi ind med dagbøder, og hvis det ikke hjælper, så bliver der sat en ny entreprenør på,” siger næstformand for udvalget for Udvikling, By og Land Bent Hansen (Venstre).

Kommunen har mulighed for at varsle dagbod i tilfælde, hvor entreprenøren ikke overholder udførsels- og tilstandskrav. Endelig kan kommunen kræve, at entreprenøren dækker udgifterne til en anden entreprenør, hvis ikke forholdene bliver bragt i orden. Gribskov Kommune vil gøre brug af sanktionsmuligheder inden for den kommende uge.

”Nu forventer vi, at vi med denne plan kommer i mål, så kommunens arealer meget hurtigt fremstår velplejede og forskønnende, som de skal,” siger Bent Hansen.

Publiceret 25 June 2019 11:30

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl