Pleje Gribskov skal nu også levere hjemmepleje.

Pleje Gribskov skal nu også levere hjemmepleje. Photographee.eu - stock.adobe.co

Selvom tre firmaer bød ind: Gribskov laver kommunal hjemmepleje

Af
Jeppe Helkov

Selvom tre private leverandører ønsker at levere hjemmepleje i Gribskov, har politikerne nu besluttet også at lave en kommunal enhed. Der sker efter anbefaling fra forvaltningen.

Mandag kom det ellers frem, at firmaerne BM Pleje, Helt Rent og CCC Pleje har søgt om at blive godkendt til at overtage som fritvalgsleverandør, når Attendo stopper i kommunen til december. Men der er altså også brug for at en nyoprettet enhed under Pleje Gribskov, vurderer forvaltningen og politikere.

"Vi er glade for, at tre nuværende leverandører fortsat gerne vil levere personlig og praktisk hjælp til borgere i Gribskov Kommune. Der er nu et klart billede af, at der bliver behov for at etablere en kommunal enhed som supplement til de firmaer, der har interesse for at levere hjemmehjælp i Gribskov Kommune,” siger udvalgsformand Birgit Roswall i en pressemeddelelse.

Planerne om en kommunal hjemmeplejeenhed blev ellers lagt i graven for et par måneder siden. Men da firma efter firma kritiserede de vilkår, som Gribskov Kommune mente hjemmeplejen skulle drives under, blev planerne igen hevet op af skuffen.

Ugeposten spurgte onsdag Birgit Roswall om planerne om en kommunal enhed var skrinlagt, nu hvor tre firmaer havde budt ind - eller om de stadig var aktuelle. Her lød beskeden, at administrationen var i gang med at regne på, hvor robuste, de firmaer der har budt ind, er.

Netop robustheden har været et stort bekymringspunkt for flere af firmaerne. Hjemmepleje-området har en grim historik med utallige konkurser, der har kastet området ud i kaos. Derfor har flere leverandører udtrykt frygt for, at man kunne ende i en lignende situation, hvis ikke der kom en velpolstret hovedleverandør, der kunne tage en stor del af borgerne.

Og det sker altså nu, hvor Pleje Gribskov bliver såkaldt prissættende hovedleverandør.

Men det betyder også, at processen med at godkende nye leverandører bliver skruet en smule tilbage.

Administrationen sætter således nu 'gang i en proces, hvor der vil blive offentliggjort et let justeret godkendelsesmateriale den 2. juli. Det betyder, at interesserede leverandører frem til den 2. august igen kan vurdere om de vil levere hjemmepleje fra 1. december 2019'.

”Jeg vil gerne opfordre alle, og dem der stadig overvejer, om de vil være med, til at komme på banen inden for kort tid, så de er med på listen over de leverandører, som borgerne får mulighed for at vælge,” siger Birgit Roswall i en pressemeddelelse.

Gribskov Kommune oplyser samtidig, at de med en kommunal enhed får brug for mange nye medarbejdere. Derfor begynder en rekrutteringsproces nu.

”Vi har en god dialog med både Attendo og de faglige organisationer om den kommende rekruttering og overdragelse af medarbejdere. Vi regner med, at vi i løbet af uge 35 har et overblik over, hvor mange medarbejdere, der er behov for,” siger velfærdsdirektør Mikkel Damgaards i en pressemeddelelse.

Da Gribskov Kommune for få måneder siden overvejede at drive kommunal hjemmepleje, vurderede man, at det ville koste op til ni mio. kr. i etableringsomkostninger. Dertil kommer de fem mio. kr., som politikerne tidligere har skruet budgettet for hjemmeplejeleverandørerne op med. Altså en merudgift på 14 mio. kr.

Birgit Roswall har tidligere sagt, at man ikke har tænkt sig at slække på kvaliteten i hjemmeplejen, og at de penge skal findes andre steder i det i forvejen pressede budget.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at denne løsning er med til at øge presset på vores økonomi. Konsekvensen vil være, at pengene skal findes andre steder i forbindelse med det kommende budget," har hun tidligere sagt.

Ugeposten følger sagen.

Publiceret 21 June 2019 09:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl