Politiet efterlyser denne mand, Mikkel Midtgaard Søder. De mistænker ham for at stå bag et skuddrama i Plejelt. Foto: Nordsjællands Politi

Politiet efterlyser denne mand, Mikkel Midtgaard Søder. De mistænker ham for at stå bag et skuddrama i Plejelt. Foto: Nordsjællands Politi

Desperat mand flygtede fra skuddrama: Nu efterlyser politiet 'farlig' gerningsmand

Politiet efterlyser mand, der er mistænkt for at stå bag skuddrama

Af
Jeppe Helkov

Det er ikke så tit, at den lille landsby Plejelt ved Esrum løber med overskrifterne i de landsdækkende medier. Men det skete den 25. januar.

Her kom en 29-årig mand pludselig løbende ind på en gård, hvor en kvinde stod og var ved at læse varer ud af bilen. 'Hjælp mig, hjælp mig', lød det fra manden, der hoppede ind i kvindens bil og kørte derfra. På bagsædet lå kvindens hund, der heldigvis blevet fundet uskadt et par dage senere.

Da manden kørte væk, steg to personer ud af en bil og begyndte at skyde efter den flygtende mand. Det lykkedes manden at flygte fra stedet, men der gik alligevel en rum tid, før han meldte sig til politiet.

Men her tre måneder senere mener Nordsjællands Politi, at de har fundet frem til gerningsmanden, der skød efter den flygtende mand.

Det drejer sig om Mikkel Midtgaard Søder. Det skriver de i en pressemeddelelse.

"Borgere der ser ham eller måtte have oplysninger om, hvor Mikkel Midtgaard Søder kan opholde sig, bedes omgående rette henvendelse til politiet på telefon 114," skriver politiet. De fortæller også, at den formodede gerningsmand kan være farlig, og at man derfor ikke skal opsøge ham selv.

"Nordsjællands Politi har siden skyderiet efterforsket sagen intenst, hvilket har ledt frem til, hvem den formodede gerningsmand kan være, men det er endnu ikke lykkedes politiet at pågribe ham, hvorfor Nordsjællands Politi nu beder om borgernes hjælp til at finde ham."

"Det er politiets vurdering, at Mikkel Midtgaard Søder kan være farlig, og vi opfordrer derfor til, at man kontakter politiet frem for at gå i kontakt med ham, hvis man ser ham," skriver de videre.

Nordsjællands Politi fortæller, at Mikkel Midtgaard Søder ved, at politiet leder efter ham.

Ved du noget, kan du ringe til Nordsjællands Politi på 114.

Publiceret 01 May 2019 13:54