”Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling,

”Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling," siger Anders Gerner Frost. Foto: Jens Berg Thomsen

Glad borgmester: Flere vil vælge Gribskov

Forlængelsen af motorvejen er en god nyhed, siger Anders Gerner Frost

Gribskovs borgmester, Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov), er en glad mand i dag. Her til formiddag har regeringen og DF nemlig fremlagt deres plan for investeringer i infrastruktur frem mod 2030 på et pressemøde.

Regeringen og DF har valgt at prioritere forlængelsen af Hillerød-motorvejen helt i top, og det er særdeles godt nyt for Gribskov Kommune.

”Vi er en kommune med et stort potentiale for vækst og udvikling. Vi ligger nemlig med kort afstand til hovedstaden. Men den tiltagende trafik har gennem årene gjort afstanden unødvendig stor. Derfor vil forlængelsen af motorvejen være en meget kærkommen håndsrækning, der styrker vores muligheder for at tiltrække både virksomheder og borgere,” konstaterer Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Gribskov Kommune har siden 2015 samarbejdet med de fem andre nordsjællandske kommuner Hillerød, Halsnæs, Frederikssund, Helsingør og Fredensborg om en forlængelse af Hillerødmotorvejen, en færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen og forbedringer på Kystbanen.

Det samarbejde ser nu ud til at bære frugt:

”Kommunerne har de seneste tre år arbejdet på at gøre partierne på Christiansborg opmærksomme på de store trafikale udfordringer med massive køer på Nordsjælland og de omkostninger, det har for samfundet. Med forlængelsen af motorvejen vil flere vælge Gribskov til,” siger Anders Gerner Frost.

En VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkning på Miljøet) af Hillerødmotorvejens forlængelse blev for nylig offentliggjort. Undersøgelsen estimerer, at det vil koste 980 millioner kroner at anlægge forlængelsen, at den har en samfundsøkonomisk rentabilitet på hele 12 procent, og at den vil give en daglig tidsbesparelse på 6 minutter på de 13,5 km hver vej i myldretiden.

Borgmesteren kan også konstatere, at der er bred opbakning på Christiansborg til at investere i Nordsjællands infrastruktur, da Socialdemokratiet i dette forår også har offentliggjort en infrastrukturplan, der fremhæver behovet for at forlænge Hillerødmotorvejen.

CJ

Publiceret 13 March 2019 11:02

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici