Netto rykker ned i de gamle Irma-lokaler. Men fremover kommer der to indgange.

Netto rykker ned i de gamle Irma-lokaler. Men fremover kommer der to indgange.

Helt nyt koncept: Her åbner ny Netto

Borgerne i Helsinge kan se frem til et helt nyt Netto-koncept, når den nye butik åbner — efter planen i juni

Af
Jeppe Helkov

Åbning Der har været spekuleret i det længe. Men nu ligger det endelig fast. I hvert fald næsten. Hvis alt går efter planen åbner den nye Netto i Helsinge allerede i juni. Butikken åbner i de tidligere Irma-lokaler i Østergade.

Det fortæller Carsten Hadsbjerg, udviklingschef i Salling Group, der ejer Netto.

"Vi mangler stadig en endelig byggetilladelse fra kommunen. Vi ændrer kun noget inde i lejemålet. Her laver vi meget om i forhold til, hvordan Irma havde butikken. Men det gør også, at vi skal lave en ny brandplan, og sådan noget kræver officielle godkendelser. Så vi er lidt i defensiven. Men vi håber på at åbne allerede i juni," siger han.

Det betyder også, at døråbningen til butikker kommer til at ligge det samme sted, som da der stod Irma på facaden. Dog med et lille tvist.

"Indgangen kommer til at ligge oppe ved hjørnet mod parkeringspladsen. Men hvor Irma kun havde indgangen ned mod gågaden, vil vi have på begge sider af hjørnet. Både mod parkeringspladsen og ud mod gågaden," siger Carsten Hadsbjerg. Han fortæller også, at kunderne i den nye butik kan se frem til et helt nyt Netto-koncept: Netto 3.0.

Det første, der møder kunderne i den nye Netto-butik, er en frugt- og grønt-afdeling, hvor man også finder en stribe kølemontre med convenience og kød-varer. Med det nye koncept vil selve butikken også have mørke farvetoner, færre spotvarer og bredere gange.

"Hvis det skal gå meget hurtigt med indkøbet til middagen, så behøver kunderne faktisk ikke gå længere end ind i den første firkant og så direkte ind til kassen," har direktør for Netto International, Michael Løve, tidligere sagt til FødevareWatch.

Med åbningen af Netto vil Helsinge efter planen få to nye discount-butikker i 2019. I februar fortalte Rema 1000, at de planlægger at åbne deres nye butik inden jul. Her skal der en større byggeproces i gang, hvor den gamle SuperBest-bygning skal rives ned, mens Rema 1000 skal bygges på parkeringsarealet bag VP Arkade.

Dermed kommer Netto og Rema 1000 til at ligge side om side. Men det skræmmer ikke Carsten Hadsbjerg.

"Vi kigger altid ind i os selv. Selvfølgelig skeler vi til, hvad konkurrenterne laver. Andet ville være dumt. Men det vigtigste for os er at lave en butik, kunderne er glade for. Vi har sindssygt mange loyale kunder i Helsinge, og dem vil vi selvfølgelig gerne holde fast i. Og det er jeg sikker på, at vi kan med vores nye 3.0-butik," siger han.

Ifølge Carsten Hadsbjerg ved de endnu ikke, hvad der skal ske med de nuværende Netto-lokaler på Frederiksborgvej.

Publiceret 12 March 2019 09:40

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl