Bølgerne går højt i debatten om 'Musik i Lejet', som foregår over tre dage i uge 29. Foto: Jan F. Stephan

Bølgerne går højt i debatten om 'Musik i Lejet', som foregår over tre dage i uge 29. Foto: Jan F. Stephan

Nu kan du blive hørt: Borgermøde om Musik i Lejet

Alle borgere i Tisvilde er velkomne til møde om Musik i Lejet

Larmer Musik i Lejet for meget? Eller er musikfestivalen tværtimod med til at sikre, at der er liv i Tisvilde hele året?

Bølgerne går højt mellem tilhængere og kritikere af festivalen, blandt andet i Ugeposten og på facebook, og nu har Tisvilde Lokalråd indbudt til et borgermøde om musikfestivalen.

Cira Aalund fra lokalrådet understreger, at festivalen har alle nødvendige tilladelser til at blive afholdt på den store p-plads for enden af Tisvilde Hovedgade i uge 29 til og med 2023. Så dette er ikke til debat, skriver lokalrådet i en pressemeddelelse.

Alle kan bede om ordet

Derimod håber Tisvilde Lokalråd, at mødet kan bidrage til, at alle kan ”blive lidt klogere på, hvad planerne er for 2019, hvad Tisvilde-borgerne synes fungerer rigtig godt, og hvad man godt kunne tænke sig blev ændret, hvis det er muligt”.

Alle borgere bosiddende i Tisvilde er inviteret til mødet. Det samme er repræsentanter for MiL, repræsentanter for Gribskov Kommune, foreninger der er hjemmehørende i Tisvilde og repræsentanter for erhvervsliv der er hjemmehørende i Tisvilde.

Dagsordenen for borgermødet er:

· Formanden for Tisvilde Lokalråd, Claus Sabroe, byder velkommen – 10 min

· Fællessang med John Kofoed – 5 min

· Claus gennemgår dagsordenen og giver ordet til ordstyreren – 5 min

· Ordstyreren indleder med at fortælle om spillereglerne – 5 min

· Lars Thykjær giver en præsentation af planerne for MIL 2019 – 15 min

· Pause på 10 min – kan bruges til skriftligt at bede ordstyreren om taletid – 10 min

· Taletid – 40 min

· Afsluttende debat med ’svar på tiltale’ – 20 min

Alle kan få lov til at bede om taletid, og man kan tale på vegne af sig selv, en forening eller en uformel gruppe af borgere – det skal bare oplyses, når man beder om taletid. Der vil ligge papir og blyant klar til formålet. Der er afsat 40 minutter, som skal fordeles ligeligt på alle tilmeldte. Hvis der f.eks. er 10, der beder om taletid, vil de hver få tildelt 4 minutter, oplyser lokalrådet.

Borgermødet foregår i Idrætshuset tirsdag den 19. februar kl. 19.00.

CJ

Publiceret 18 February 2019 10:30

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl