Viktoria Smidth Knudsen (i midten) sluttede en næsten perfekt VM-weekend med at vise kronprinsen rundt i fire timer. Privatfoto

Viktoria Smidth Knudsen (i midten) sluttede en næsten perfekt VM-weekend med at vise kronprinsen rundt i fire timer. Privatfoto

Blev kronprinsens private tourguide: Helsinge-pige imponerede ved VM

Viktoria Smidth Knudsen fik ikke alene sin debut ved VM. Hun fik også til opgave at vise kronprinsen rundt

Af
Jeppe Helkov

Det blev ikke til et topresultat, men den danske cykelcross-rytter Viktoria Smidth Knudsen er alligevel ovenud lykkelig for sin 35. plads ved sidste weekend verdensmesterskaber i Danmark.

Det skal især ses i lyset af, at den 25-årige Helsinge-kvinde først for to år siden stiftede bekendskab med en mountainbike. Alligevel har hun på rekordtid kørt sig op blandt den danske elite.

"Jeg kørte et godt løb og kørte til sidst en slutspurt mod den amerikanske cykelcrossmester. Jeg er tilfreds med resultatet, fordi jeg har haft fysiske problemer ugerne op til. Så jeg kan ikke være andet end tilfreds med en 35. plads i verdenseliten første år jeg kører cross – det er vildt godt," siger Viktoria Smidth Knudsen, der erkender, at hun var oppe mod overmagten.

Ikke nok timer i døgnet

"Der er ingen tvivl om, at det kræver flere timer på cyklen, før jeg kan være med i toppen. Men da jeg studerer og arbejder samtidig, kan jeg ikke gøre det bedre, end jeg gør nu - der er simpelthen ikke timer nok i døgnet. Det er klart at cykle mod professionelle atleter er sindssygt hårdt. De lever af det og laver ikke andet, jeg skal også tænke på den opgave, der skal laves til mandag morgen.

Oplevelsen blev endnu mere speciel af, at VM-debuten fandt sted foran tusindvis af hujende danske tilskuere, mens også TV 2 Sport hele weekenden sendte live fra livet.

"Det var ubeskriveligt at køre på hjemmebane. Det er en oplevelse, jeg nok aldrig får igen. De danske fans var med til at bære os alle gennem løbet og fik os til at give den et ekstra gear, når det gjorde allermest ondt," siger Viktoria Smidth Knudsen og fortsætter:

"Opmærksomheden fra tv og fans var nærmest overvældende. Jeg havde mange interviews både med TV 2, DR1 og cykelmedier. Det er første gang, jeg har fået så meget opmærksomhed, og det var lidt nervepirrende i starten. Men man vænnede sig hurtigt til det og det endte med at være rigtig sjovt og spændende."

Nysgerrig kronprins

Som en perfekt afslutning på weekenden mødte Viktoria Smidth Knudsen også en ganske særlig person. Da hendes løb var overstået, viste hun kronprins Frederik rundt på VM-pladsen.

"Sammen med en landsholdskollega gik vi rundt sammen med kronprins Frederik, UCI-kommissæren og DCU-formand i fire timer og overværede herreelite-løbet, og til slut var vi med til medaljeoverrækkelsen. Det var superspændende og rigtig sjovt at fortælle om cykelcross."

"Kronprinsen var meget interesseret i sporten og virkede til at have nydt løbet og rundvisningen. Han var utrolig rar og virkelig behagelig at føre en samtale med — og var meget spørgende og interesseret i os, som atleter og sporten generelt."

VM blev vundet af belgiske Sanne Cant.

Publiceret 13 February 2019 07:00

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl