Rema 1000 i Gilleleje var en af de første tre Rema-butikker på Sjælland og har ligget i byen i over 20 år. Foto: Jan F. Stephan

Rema 1000 i Gilleleje var en af de første tre Rema-butikker på Sjælland og har ligget i byen i over 20 år. Foto: Jan F. Stephan

Rema 1000 vil ud af Gilleleje

Kæden føler sig i en spændetrøje i byen og kigger efter andre placeringer

Af
Jesper Berg

detail Vandrørene i det nordsjællandske larmer. Dagligvarekæden Rema 1000 skulle angiveligt være på udkig efter en grund på Smidstrup Strandvej for at bygge en ny butik.

Derfor har Ugeposten ringet til den administrerende direktør i REMA Etablering, Jan Poulsen, og spurgt ham ind til planerne.

"Jeg kan sige så meget, at vi kan ikke blive liggende i Gilleleje i al evighed, for vi kan ikke blive ved med at byde vores købmænd og kunder forholdene på Alfavej 4," siger Jan Poulsen og fortsætter:

"Vi har forsøgt at gøre vores forhold i Gilleleje mere attraktive, men vi kan dårligt få lov til at bevæge os. Det skyldes handelsforeningen, som har en enorm indflydelse på politikerne, og det gør, at vi intet kan få lov til. Det virker som om foreningen har vetoret i forhold til politiske beslutninger".

Ingen kommentarer

"Det er mit indtryk, at nogle af handelsforeningens medlemmer mere plejer deres egne interesser end byens udviklingsinteresser".

"Vi har i Esbønderup en fin butik, hvor jeg ved, at flere af kunderne fra Gilleleje søger hen, og derfor vil vi gerne finde et andet alternativ til butikken i Gilleleje.

Vil det sige, at I er på udkig efter et sted i Smidstrup, som rygterne siger?

"Ingen kommentarer," lyder svaret.

Ugeposten har også ringet til formanden for Gilleleje Handels- og Turistforening, Henrik Magelund, for at forholde ham kritikken fra Rema.

Væner om handelsbyen

"Rema 1000 har - som andre interesserede - længe gerne ville bygge på hjørnet af Kystvejen og Gilleleje Stationsvej, og det, synes vi i handelsforeningen, er en dårlig idé, for det vil fjerne kunder fra midtbyen og skævvride byens handelsliv. Så vi plejer ikke vores egen interesser, men værner om handelsbyen Gilleleje," forklarer Henrik Magelund.

"Men vi har naturligvis ikke vetoret over for politiske beslutninger. Derimod spiller vi pingpong med politikerne, som sikkert lægger mere vægt på os, som bor her og ikke bare kommer til byen og sparker døren ind".

"Man skal huske på, at butikkerne og byen også er her, når supermarkederne flytter herfra," siger formanden, som understeger betydningen af, at dagligvarebutikkerne skulle ligge i periferien af Gillelejes midtby.

"Da Netto for nogle år siden lukkede i et halv års tid for at bygge nyt, gik resten af midtbyens butikker mærkbart ned i omsætning".

"Jeg kan kun opfordre Rema 1000 til en renovering af butikken, som der ikke er gjort noget ved i mange år," siger Henrik Magelund.

Publiceret 20 November 2018 07:00

Shamanisme på posthuset

FOREDRAG Shamanisme er fra gammel tid en mulighed for at komme i kontakt med dyr, planter, himlen og jorden, og det kommer Simon Simonsen og fortæller om på Det Gamle Posthus i Gilleleje mandag 28. oktober kl. 19.00-21.30. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen AlterNaturligVis - ellers koster det 100 kr.

Shamanisme er udbredt over det meste af jorden, og i nyere tid kan Shamanisme bruges til heling af fysiske problemer og hjælpe det enkelte menneske med psykiske ubehag. En af grundpillerne i Shamanismen er trommen. Når man trommer, opstår der en vibration som går ind og balancerer forskellige dele af kroppen og lukker andre lyde ude.

Simon Simonsen har stået i lære som Shaman hos Anette Høst, Scandinavian Center for Shamanic Studies.

nici