Det vil koste knap en milliard at bygge Hillerødmotorvejens forlængelse om til en firsporet motorvej. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Det vil koste knap en milliard at bygge hillerødmotorvejens forlængelse om til en firsporet motorvej. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

VVM-redegørelse: Hillerødmotorvejens forlængelse vil koste 830 mio. kroner

Firsporet motorvej til Hillerød vil koste knap en milliard kroner og give en tidsbesparelse på seks minutter, viser VVM-redegørelse

Af
Mette Dolmer Thygesen

Det kommer til at koste 830 millioner kroner at ombygge motortrafikvejen til og fra Hillerød til en motorvej.

Det står der i den VVM-redegørelse, som nu er færdig, for motorvejsforlængelsen, erfarer Hillerød Posten.

Ifølge VVM-redegørelsen, som skal i høring frem til jul, og som højst sandsynligt offentliggøres onsdag, vil det tage fire år at bygge den firsporede motorvej med nødspor, og det vil give en tidsbesparelse på seks minutter mellem Hillerød og Allerød, erfarer Hillerød Posten.

Inklusiv i de 830 millioner kroner er et tillæg på 30 procent, som dækker de økonomiske usikkerheder omkring byggeriet, fortæller kilder til Hillerød Posten - altså kan det komme til at koste væsentlig mindre at bygge vejen.

Sker for mange ulykker

Flere folketingsmedlemmer fortæller allerede nu, at de vil presse på for at få motorvejen bygget. Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti fortæller, at hendes parti vil presse på "for at dette projekt sammen med sidste etape af Frederikssundsmotorvejen bliver sat i gang i 2020, hvor regeringen siger, der er råderum, og hvor finansministeriet forhåbentlig giver de knap fem milliarder, der ligger i strukturfonden, fri".

Borgere spilder alt for mange timer i kø, som i stedet kunne bruges sammen med familien eller på arbejde

"Der sker for mange ulykker på Hillerødmotorvejens forlængelse, som den er nu, og borgere spilder alt for mange timer i kø, som i stedet kunne bruges sammen med familien eller på arbejde. Derfor er det bare om at komme i gang," skriver hun i en mail til Hillerød Posten.

Så hurtigt som muligt

Også Hans Andersen fra Venstre glæder sig over, at VVM-redegørelsen nu er klar:

Vi skal sørge for, at folk kan komme på arbejde og ikke holde i kø i alt for lang tid. Samtidig øger vi sikkerheden på vejen

"Det er en milepæl i arbejdet med at få lavet den motorvej. Næste milepæl er anlægsloven, og så skal vi have vedtaget den, så vi kan få bygget motorvej helt til Hillerød. Mit parti vil arbejde på at få loven igennem Folketinget så hurtigt som muligt. Vi skal sørge for, at folk kan komme på arbejde og ikke holde i kø i alt for lang tid. Samtidig øger vi sikkerheden på vejen. I dag opstår der for mange farlige situationer, hvor folk holder i kø på forlængelsen, for eksempel om morgenen når medarbejderne skal ind på virksomheder som Novo Nordisk," siger han.

Billigt sluppet

830 millioner kroner er billigt sluppet for de 13 kilometer motorvej, mener Hans Andersen:

"I forhold til hvad motorveje koster rundt omkring i Danmark, får vi rigtig meget vej for pengene. Normalt koster motorvej 100 millioner kroner per kilometer, men her får vi altså meget mere for pengene. Samtidig er den samfundsmæssige gevinst meget høj for projektet. Så der er ingen tvivl for mig - vi skal finde pengene hurtigst muligt".

Publiceret 25 September 2018 15:30

Kulturskole vil starte fællessang

arrangement "Har du lyst til at være med til at skabe en tradition for fællessang og fællesskab om sang og musik på Helsinge Bibliotek?" Sådan lyder invitationen fra Kulturskolen Gribskov til et startmøde på Helsinge Bibliotek onsdag 27. november kl. 17.

Alle er velkomne, uanset om man er vant til at synge, kun synger under bruseren, kan spille klaver, eller bare nyder sangen, når den synges sammen med andre. Biblioteket sørger for kaffe og kage.

I forbindelse med fællessang til Spil Dansk ugen 30. oktober med borgmester Anders Gerner, sagde flere af de fremmødte, at det gav gåsehud at synge sammen. Og det har nu inspireret til at skabe en tradition for meget mere fællessang og forhåbentlig 'gåsehudsoplevelser' på Helsinge Bibliotek.

Ambitionen er, at det første arrangement bliver at synge julen ind en gang i løbet af december.

Har man spørgsmål inden mødet, kan man kontakte afdelingsleder Susse Manthey Olsen på mail ssoer@gribskov.dk.

jesl